DSP seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyecek

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, basın açıklaması yaparak 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

DSP secimlerde Cumhur Ittifakini destekleyecek habermeydan

DSP seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyecek.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasette sıcak gelişmeler devam ediyor. Milletvekili listelerinin en geç 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesi gerekiyor. Bu kapsamda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Demokratik Sol Parti’yi (DSP) ziyaret etti. 1 saat süren görüşme, basına kapalı gerçekleşmişti. Görüşme sonrası Yıldırım ve Aksakal, basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

DSP lideri Önder Aksakal’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

14 Mayıs seçiminde Erdoğan’ı destekleyeceklerini bildiren DSP’nin Genel Başkanı Önder Aksakal, ”Genişlemesine değerlendirdik. DSP doğruluktan yana olan bir partidir. DSP’nin bir devlet tecrübesi vardır. Bu tecrübeyi bugün özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan manzaralara karşı kararlı bir duruş göstererek, gerek Rusya-Ukrayna savaşındaki duruşta, bir devlet tecrübesi olan Sayın Erdoğan’ın desteklenmesi konusunda görüşümüzü sunduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü ortaya koymuştur. 14 Mayıs seçimine AK Parti listelerinden gireceğiz” dedi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Binali Yıldırım ise, “Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti’ye, Sayın Genel Başkana illettik” dedi.

Exit mobile version