Dört Büyüklerin Başkanları, Türkiye Tek Yürek Yardım Kampanyasında Çalıştı!

Dün akşam yapılan Türkiye Tek Yürek ortak canlı yayınında, dört büyüklerin başkanlarının da aktif olarak çalıştığı görüldü.

baskanlar

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, ülkemizin tüm yaşayışını derinden sarstı. Ülke genelindeki başlıca gündem maddesi haline gelen deprem ve ardında bıraktığı acılar; birkaç gündür düzenlenen kampanyalarla sarılmaya çalışılıyor. Yaklaşık 10 gündür devam eden kampanyalarda önemli miktarlar toplanmıştı. Ancak dün akşam yapılan Türkiye Tek Yürek ortak canlı yayını, bu miktarların en büyüğünü sağladı. Türkiye’deki birçok televizyonun canlı yayınladığı bu programda, toplamda 115 milyar lira toplandı. Ünlü isimlerin ve başarılı iş insanlarının boy gösterdiği bu etkinlikte; spor alanından da önemli isimler yer aldı.

Turkuvaz Merkez Stüdyoları’nda düzenlenen yayın, Türkiye genelindeki televizyonların tamamına yakınında yayınlandı. İnternet ortamına da canlı olarak servis edilen yayında; milyonlarca insanın SMS ve telefon aracılığıyla bağış yapması sağlandı. Spor sektörünün stüdyo içerisindeki temsilcileri ise, Süper Lig’in dört şampiyon ekibinin başkanları oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu; canlı yayın boyunca yardımların ulaşması için çalışma yürüten isimler oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise; bu organizasyona telefon aracılığıyla katıldı. Şahsi hesabından 1 milyon lira paylaştığını açıklayan Büyükekşi, federasyonun yardımlarını da kamuoyuna aktardı. Kulüplerin aralarında topladığı paraların üzerine federasyonun da 50 milyon lira eklediğini söyleyen Mehmet Büyükekşi; deprem bölgesinde bir konteyner kent kurulacağını açıkladı. Ayrıca amatör kulüplerdeki futbolcuların da aralarında 200 bin lira topladığını da aktaran TFF Başkanı; bu miktarın da yardım amaçlı olarak AFAD bünyesine aktarıldığını belirtti.

Başkanlarla Birlikte Futbolcular Da Katıldı!

Dört şampiyon ekibin başkanlarının katıldığı canlı yayında, İstanbul ekiplerinin yerli yıldızları da çalışma yürüttü. Tıpkı başkanlar gibi yayın esnasında telefon bağlantılarını kuran Cenk Tosun, Altay Bayındır ve Kerem Aktürkoğlu; depremzedelerin acılarını geçirebilmek adına fayda sağlamaya çalıştı. Trabzonspor’un Boşnak yıldızı Edin Visca ise; canlı yayına bağlanarak destek yaptığını açıkladı. Ülkesi Bosna Hersek’in zor günlerinde de Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyen Visca; Türkiye Tek Yürek kampanyasına 2 milyon lira bağışladığını duyurdu.

Spor camiasından birçok figür de Türkiye Tek Yürek kampanyası aracılığıyla AFAD’a yardımlarını iletti. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulüp adına 2 milyon lira bağış yaptığını açıkladı. Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise; bu yıl alacağı tüm maaşı yardım kampanyasına hibe etti. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 1 milyon lira, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ise kulüp adına 10 milyon lira bağış yaptıklarını duyurdu. Galatasaray’ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak ise; şirketi üzerinden 5 milyon lira, kızı ve vefat eden torunu adına da 2 milyon lira bağışta bulundu.

Exit mobile version