Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı iftar programında açıklamalarda bulundu.

Diyanet Isleri Baskani Erbas habermeydan

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı iftar programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Allah, dinimiz, devletimiz ve milletimizin bekasına halel getirecek, istiklal ve istikbalimize kastedecek hainlere fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

Şehitliğin, bir insanın erişebileceği en yüksek manevi makamlardan birisi olduğunu vurgulayan Erbaş, ”Bizler, şairin ‘şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda’ diye dile getirdiği gibi, şehitler yurdu bir vatanda yaşıyoruz. Yüce Rabbimiz; ‘Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.’ buyurmaktadır” dedi. Şehit ailesi veya gazi olmanın büyük bir iftihar vesilesi olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “İnandığı değerler uğruna canını feda edecek bir yüreğe, bir evlada ve bir yakına sahip olmak, hem bu dünyada hem de ahirette büyük bir onurdur.

Bizler, bütün imkan ve gücümüzle şehitler emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bizlere miras olarak bıraktıkları vatanımızı, ülkemizi, devletimizi her türlü kötülükten koruması için Rabbimize dua ediyorum. Yüce Allah, dinimiz, devletimiz ve milletimizin bekasına halel getirecek, istiklal ve istikbalimize kastedecek hainlere fırsat vermesin” dedi.

Exit mobile version