Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ramazan ayında yürütülen hizmetleri açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dün gece canlı yayınlanan bir ramazan programına katıldı. Erbaş, programda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erbas ramazan ayinda yurutulen hizmetleri acikladi habermeydan

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ramazan ayında yürütülen hizmetleri açıkladı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin bahçesinden yayınlanan programda içinde Kur’an-ı Kerim’in indiği, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının; bütün güzellikleri içerisinde toplayan, zekat, oruç, teravih ve fitre ayı olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın konuşmasından satır başları;

“Regaip Gecesi’dir, Miraç Gecesi’dir, Berat Gecesi’dir, Kadir Gecesi’dir, Mevlit Gecesi’dir, Cuma günüdür, Ramazan ayıdır, üç aylardır; çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bu zamanlar, adeta ruhun dirilişine vesile olan kutsal zamanlardır ve bunların efendisi, sultanı, Ramazan ayıdır.”

”Namaz ne kadar önemliyse, oruç ne kadar önemliyse, zekat da o kadar önemlidir”

Ramazan ayının oruç ayı olduğu kadar aynı zamanda zekat ayı da olduğunu vurgulayan Erbaş, “Hele bugünlerde o kadar çok ihtiyaç var ki zekat mükellefi Müslümanların zekatlarını titizlikle hesap edip vermeleri, hatta belki zekat miktarından, yani kırkta birden daha fazla vermeleri o kadar çok faydalı olur ki. Namaz ne kadar önemliyse, oruç ne kadar önemliyse, zekat da o kadar önemlidir. Zekat kelimesinin özünde de temizleme, arındırma, arınmışlık vardır. ‘Onlar zekat için yaparlar.’ Ayet-i kerime zengin müminlerin çalışırken zihinlerinin bir köşesinde zekatı sürekli canlı tutmaları gerektiğini emrediyor adeta. Biz şu Ramazan günlerinde biraz daha ibadetlerimize gönülden sarılırsak, önce fert olarak sağlıklı bir fert ve toplum olarak da sağlıklı bir toplum oluruz” dedi.

”Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaraları sarmanın gayreti içerisindeyiz”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin olduğu ilk anlardan şu ana kadar deprem bölgelerinde hizmetlerini sürdürmeye devam ettiklerini aktaran Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaraları sarmanın gayreti içerisindeyiz. Çadır kentlerde, konteyner kentlerde beş yüz kadar mescit yaptık. Teravih namazları kılınıyor, mukabeleler okunuyor, sohbetler yapılıyor. Çocuklarımız için sınıflar yaptık. Diyanet Çocuk dedik ya da 4-6 yaş sınıfı dedik. Ramazanın ilk günü biz iftarımızı Maraş’ta afetzede kardeşlerimizle birlikte açtık. Sayın Cumhurbaşkanımız da orada idi. Hatay’a geçtik ve iftarı afetzede kardeşlerimizle birlikte Hatay’da yaptık. Bu vazifeyi kardeşlerimiz çadır kentlerden, konteyner kentlerden, geçici olarak kaldıkları yerlerden kendi yuvalarına, evlerine kavuşuncaya kadar devam edeceğiz.”

Exit mobile version