Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devralıyor

Görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devralan Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamalarda bulundu.

Hakan Fidan gorevi Mevlut Cavusoglundan devraliyor habermeydan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devralıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından bakanların devir teslim törenleri devam ediyor.

Görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a devreden eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

”24 Ağustos 2014 tarihinde başladığım görevim boyunca büyük bir şerefle çalıştım. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Köklü hariciyemizin temellerinin atılmasının bugün 500. yılını kutluyoruz. Ancak şu da bir gerçek, Türk’ün olduğu yerde devlet, devletin olduğu yerde diplomasi vardır. Bu köklü geleneğe sırt dayamanın güveniyle çalıştım. Bu büyük bir sorumluluktu.

8 yıl 6 ay 13 gün taşıdığım Dışişleri bayrağını Hakan Fidan kardeşime devrediyorum. Hariciyemizi ve Milli İstihbarat Teşkilatımız güzide kurumlarımızdır. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım. Bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yurdumuzun bekasını birlikte koruduk. Teröre karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman desteğe hazır olacağım.

Beraber yürümekten şeref duyduğum Sayın Cumhurbaşkanımızla şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılı’nı beraber yürümek.”

Görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devralan Hakan Fidan ise şunları kaydetti:

“MİT’te 13 yıl süren görevimin ardından Dışişleri’ne atanmış olmamdan dolayı Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Şahsıma gösterilen güven için teşekkür ediyorum. Bugün cumhuriyetimizin 100 yılında aranıza katılmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Devletimizin bütünlüğü için elimden gelen gayreti göstereceğim. Vatanımıza hayırlı olsun, Allah mahçup etmesin.”

Exit mobile version