Dilencilere yönelik operasyonda ortaya çıkan para miktarı şaşırttı.
Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, insanların manevi ve dini duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara karşı denetimlerini aktif bir şekilde sürdürüyor.
Merkez ilçelerdeki kavşaklar ve vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda, ya tek başına dilenen ya da aileleri tarafından zorla dilendirilen çocuklar tespit edilip, gerekli işlemler yapmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim ediliyor. 2023 yılı içerisinde, dilencilik yapan 3 bin 457 kişiye müdahale edilmiş ve bu şahısların üzerinde toplam 35 bin 578 TL ele geçirilmiştir. Ayrıca, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde 132 dilenciye 81 bin 444 TL idari para cezası kesilmiştir.
Ekipler, duygusal istismar yoluyla dilencilik yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, trafik ışıklarında dilendirilen çocukların can güvenliklerinin tehlikede olduğunu ve ailelerinin bu çocukları koruma sorumluluğunda olduğunu vatandaşlara aktarmıştır. Zabıta Daire Başkanlığı’nın dilencilere karşı yürüttüğü çalışmaların diğer kurumlarla koordineli bir şekilde daha geniş kapsamlı olarak devam edeceği belirtilmiştir.