Depremzedelerin seçim için adres beyanında son gün

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanacak depremzedelerin adres değişikliği beyanı için bugün son gün.

secim icin adres beyaninda son gun habermeydan 1

Depremzedelerin seçim için adres beyanında son gün.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ildeki seçmenlerin adres değişikliklerini bildirmeleri gerekiyor. İkametgahından ayrılan depremzede seçmenlerin bulundukları yerde oy kullanabilmeleri için yeni adres beyanlarını bugün (17 Mart) bildirmeleri gerekiyor.

YSK ve İçişleri Bakanlığının görüşmeleri sonrasında depremzedelerin adres değişikliklerini yapması için kolaylık sağladı. Adres beyanı işlemleri, nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatikler aracılığıyla yapılabilecek. Depremzedeler taşındığı yerdeki adrese yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerler dahil, aynı il veya ilçe içindeki ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadır kent, huzurevi ve benzeri yerde barınıyorsa bu tür geçici yerlere yönelik yeni adres beyanını, 17 Mart saat 23.59’a kadar yapabilecek. 18 Mart tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler, ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılacak.Ayrıca depremden etkilenen illerde sandık, deprem bölgesinde eskiden hangi okullara sandık kuruluyorsa aynı okullara yine sandık kurulacak. Okullar yıkılmış ya da hasar görmüş olsa bile bahçesine konteyner konarak oyların kullanılması sağlanacak.

Exit mobile version