Depremden 258 saat sonra mucize kurtuluş

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ailesi tarafından mezarı kazılıp beklenen 42 yaşındaki Neslihan Kılıç, enkazdan 258 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

258 saatte kurtarildi habermeydan

6 Şubat’ta gerçekleşen Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilde yıkımlar meydan gelmişti. Felaketin ardından arama kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi enkazından depremin 11. gününde mucize denebilecek bir haber geldi.

Yoğun bir çalışmanın ardından ekipler 11 gündür enkaz altında yaşam mücaledesi veren 42 yaşındaki Neslihan Kılıç‘a tam 258 saat sonra sağ ulaştı. Kadının yaralı olarak kurtarılmasının ardından ise ekipler büyük sevinç yaşadı. Neslihan Kılıç’ın 2 ve 5 yaşındaki 2 çocuğu ile eşinin de enkazda olduğu öğrenildi.

Kılıç’ın eniştesi Gazi Yıldırım, büyük sevinç yaşadıklarını belirterek inanılmaz anları, “Mezarını bile kazdırmıştık. Yüzünde sadece toz vardı.” diyerek açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Neslihan Kılıç’ın sağ kurtarılmasını “258’inci saatte bir hayatı daha kazandık. Hoş geldiniz Neslihan Hanım. Sizin için elimizden geleni yapacağız” ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

Exit mobile version