Deprem hafriyatı kararı: Yol yapımında kullanılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 şehirde yıkımlar sebebiyle ortaya çıkan deprem hafriyatının, hasar görmüş yolların tamiri ile kaldırım ve yürüyüş yollarının yapımında kullanılacağı paylaşıldı.

deprem hafriyati yol ve kaldirim yapiminda kullanilacak habermeydan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremlerin vurduğu 11 şehirde gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında 8 Mart itibarıyla 1 milyon 728 bin binanın incelendiği, 227 bin 27 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun belirlendiği açıklandı.

Bu kapsamda yıkılan binalarda enkaz kaldırma, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olanlarda ise yıkım işlemleri sürdürülüyor. Kamyonlara yüklenen hafriyat, enkaz döküm sahalarına boşaltılıyor.

Bakanlık tarafından bu çerçevede 11 şehirde 47 ayrı noktada enkaz döküm sahası oluşturuldu.

Tüm sahalara yerleştirilen konkasörler aracılığıyla büyük taşlar parçalanıp, küçültülerek geri dönüşümde kullanılabilir hale getiriliyor.

Deprem hafriyatından çıkan geri dönüşen malzemelerin deprem bölgelerinde hasar görmüş yolların tamir edilmesinde, kalan beton, tuğla gibi atıkların da kaldırım ile yürüyüş yollarının yapımında kullanılmasının planlandığı aktarıldı.

Exit mobile version