Defne Devlet Hastanesi bugün açılıyor

24 Mart'ta temeli atılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle hizmete açılacak.

Defne Devlet Hastanesi bugun aciliyor habermeydan

Defne Devlet Hastanesi bugün açılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesini ziyareti sürüyor. Deprem bölgesi ziyareti kapsamında ilk olarak dün Adıyaman’a giden Erdoğan’ın bugünkü ilk durağı ise Hatay olacak.

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımı yaşayan illerden olan Hatay’ın Defne ilçesinde 24 Mart’ta temeli atılan hastanenin 24 saat esasına göre sürdürülen inşaat çalışmaları tamamlandı.

Planlandığı gibi 60 günde bitirilen Defne Devlet Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerin katılacağı törenle hizmete açılacak. Tüm branşlarda hizmet verecek, 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunan Defne Devlet Hastanesi, ağır çelik kullanılarak inşa edildi. Yapımı tamamlanan Hastanenin bütün odaları teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın ardından Gaziantep’e geçecek, yeniden inşa çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunacak.

 

 

 

Exit mobile version