Datça’da Kaçak Göçmen Baskını: 4 Türk Vatandaşı Tutuklandı!

Yunanistan sularından geri itilen kaçak göçmen tekneleri Datça'da yakalandı. Teknede çıkan 4 Türk vatandaşı da tutuklandı.

datca kacak 1

Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Datça ilçesinin açıklarında bir kaçak göçmen teknesine ulaşıldı. Yunanistan sularından geri itilen göçmen teknesi, Türk sularına dönmesinden çok kısa bir süre sonra yakalandı. Tekne içerisinde bulunan 79 göçmenin tamamı sağ bir şekilde ele geçirilirken; tekne içerisinde 4 Türk vatandaşı olduğu da tespit edildi. Teknede bulunan Türk kişilerin tamamının kaçak göçmen hareketini organize eden isimler olduğu anlaşıldı. Bu tespit sonucunda kaçakçı konumuna düşen bu isimler tutuklandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın aldığı bilgiyle başlayan operasyon; Datça’ya yakın bir noktada bulunan ve İtalya rotasında olduğu tespit edilen bir bot içerisinde tamamlandı. Yelkenli tekne içerisinde kaçak göçmenler olduğu bilgisini de alan Sahil Güvenlik ekipleri; kısa bir süre içerisinde tamamladığı operasyonda başarılı oldu. Gece 21:00 civarında yapılan ihbar, Yunanistan sularından geri gönderilen kaçak göçmenlerin teslim alınmasıyla birlikte tamamlandı. Tekne içerisindekilerden hiçbir kayıp yaşamadan tamamlanan operasyon, 79 kaçak göçmenin ülkeyi terk etme girişimi yaptığı esnada yakalanmalarıyla sonuçlandı.

Bu operasyon içerisinde; 79 kaçak göçmenle birlikte, üzerlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği bulunan 4 kişinin izine de rastlandı. Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtarma operasyonu sonrasında karaya çıkarılan göçmenler, işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne tespit edildi. Kaçak göçmenlerle birlikte görülen Türk vatandaşları ise, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve emniyet yetkilileri tarafından sorgulandı. Teknedeki göçmenleri Yunanistan’a kaçırmaya çalıştıkları tespit edilen bu kişiler; adli işlemlerinin tamamlanması ve yargı sürecinin başlaması için adliyeye sevk edildi.

4 İnsan Kaçakçısı Tutuklandı!

Sahil Güvenlik ekiplerinin tespit ettiği 4 Türk vatandaşının, teknede yer alan kaçak göçmenlerin götürülmesini organize eden kişiler olduğu öğrenildi. Göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürülmesi sonrasında sorguya alınan bu kişilerin daha önceden de aynı vukuat nedeniyle şüpheli olarak arandığı görüldü. Sorgularının ardından insan kaçakçılığı suçu işlemeleri şüphesiyle adliyeye sevk edilen E. B., E. Ç., R. Ç. ve M. Ç.; nöbetçi mahkemede ilk duruşmalarına çıktı ve tutuklanmalarına karar verildi.

Yakalanan Türk vatandaşları hakkında; ifadesi alınan kaçak göçmenlerle yapılan fotoğraf teşhisi sonucunda, kaçakçı olduğu bilgisinde emin olundu. Bu ifadeler ve teşhisle birlikte adliyeye gönderilen 4 kişi, kaçakçılık olayının baş şüphelileri olarak cezaevine gönderildi. Savcılığın ek talimatı sayesinde hızlıca mahkemeye çıkarılan kaçakçılar, kısa sürede görülen mahkeme sonrasında tutuklandı. Yakalanan isimlerin geçmişte de Datça ve civarında insan kaçakçılığı yaptığı ve bu suç nedeniyle şüpheli olarak arandıkları tespit edildi. Tekne baskınında yakalanan kaçak göçmenler ise, Türkiye öncesi geldikleri ülkelerine sınır dışı edilecek.

Exit mobile version