Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Ibrahim Kalindan onemli aciklamalar habermeydan

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan önemli açıklamalar.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler yaklaşırken siyaset gündeminde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kalın, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması, Kadına Şiddet Yasası tartışması, bakanların milletvekili adaylığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diploması tartışmaları, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği, ABD ile F-16 görüşmeleri, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ile gündemdeki pek çok soruları cevapladı.

YENİDEN REFAH KARARINI NASIL DEĞİŞTİRDİ?

Yeniden Refah’ın nasıl karar değiştirip Cumhur İttifakı’na katıldığı merak edilirken, Erbakan’ın sözleri, “6284 sayılı kanunun kaldırılması gündeme geldi mi?” sorusunu akıllara getirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yeniden Refah’la ilkeler konusunda anlaşıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü bir lider diplomasisi devreye girdi. Yeniden Refah Partisi’yle ilkeler konusunda anlaşıldı. Belli ilkeler üzerinde müzakereler yapılıp sonuca varıldı. Kamuoyunda iddia edildiği gibi milletvekilliği pazarlığı ve 6284 yasası gibi konular gündeme gelmedi. Cumhurbaşkanımızın Yeniden Refah Partisi’yle doğrudan bir teması oldu. Sayın Erbakan’la bir görüşmesi de oldu. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde taviz asla söz konusu olamaz ve gündeme gelmez.”

BAKANLARIN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

Seçimlerin birinci konusu deprem. Kampanya buna göre revize edildi. Ağırlığı olan siyasi aktörler sahada halkla buluşacak. Bu dokunulmazlık için alınmış bir karar değil.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DİPLOMA TARTIŞMASI

”Her seçim döneminde bu konu gündeme geliyor. Buradan bir yıpratma siyaseti izleyelim, milletin zihnine bir şüphe düşürür müyüz gibi bir niyetle hareket ediyorlarsa bilgiler belgeler ortada. Marmara Üniversitesi açıklama yaptı, İletişim Başkanlığı açıklama yaptı. Bu tür hamleler siyasetin seviyesini düşürüyor.”

FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ

”Finlandiya’nın bizim açımızdan NATO’ya üyeliği önünde bir engel kalmadı. Bizim taleplerimiz konusunda daha şeffaf ve daha yapıcı bir tutum aldı. Değerlendirmemiz sonucunda Finlandiya’yı onaylamayı doğru bulduk. İsveç’e tamamen kapı kapanmadı. İsveç’in terörle mücadele yasası 1 Haziran’da devreye girecek. Bunu tamamladıkları zaman bizim güvenlik kaygılarımızı giderecek adımların atıldığını gördüğümüz zaman süreci değerlendireceğiz. Biz prensip olarak NATO’nun genişlemesine karşı değiliz.”

 

Exit mobile version