Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aranın ardından bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantı saat 16.30’da başladı.
Gazze’de barış süreci
Kabinenin ilk gündem maddesi Gazze’deki ateşkes süreci oldu. Mısır’da düzenlenen “Orta Doğu’da Barış Zirvesi”nde arabulucu ülkelerin imzaladığı niyet beyanı çerçevesinde Türkiye’nin olası görev ve sorumlulukları ele alındı.
Toplantıda ayrıca yeni çözüm süreci kapsamlı şekilde görüşüldü. TBMM’de kurulan komisyonun çalışmaları, atılacak adımlar, kamuoyundaki beklentiler ve güvenlik birimlerinden alınan raporlar doğrultusunda istişareler yapıldı.
Zorunlu eğitim süresi kısalıyor
Kabinede ele alınan bir diğer önemli başlık ise eğitim sistemi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin düşürülmesine yönelik hazırlıkları kabineye sundu. Tekin, yeni modelin detayları ve uygulanma takvimi hakkında bilgi verdi.
Toplantıda ayrıca enflasyonla mücadele kapsamında yürütülen programlar ve 2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi öncesi bütçe hazırlıkları değerlendirildi.
Erdoğan kararları açıklayacak
Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameraların karşısına geçerek, toplantıda alınan kararları halka duyurması ve ‘Millete Sesleniş’ konuşması yapması bekleniyor.