Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kahramanmaraş’taki deprem konutlarının inşaatını denetledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kahramanmaraş'taki deprem konutlarının inşaatını denetledi.

yilmaz habermeydan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kahramanmaraş’taki deprem konutlarının inşaatını denetledi.

Dün başlayan Kahramanmaraş ziyareti ve temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu sabah AK Parti İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Parti girişinde çiçeklerle karşılanan Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel tarafından geleneksel el sanatlarından olan bakır ibrik hediye edildi. Konuşmasında, parti üyelerinin bayramını kutlayan Yılmaz, daha sonra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Akyar Mahallesi’nde depremzedelere teslim edilecek konutların inşaatını inceledi. Toplamda 862 konut ve 5 dükkandan oluşacak olan toplu konut projesinin yanında yer alacak ticaret merkezinin yapımı da incelenen yerler arasındaydı. Yılmaz, tamamlanan bir daireyi ziyaret ederek yaptığı açıklamada, konutların sağlam bir şekilde inşa edildiğini vurguladı.

Depremin yaralarını sarmaya devam ederken diğer taraftan depremzedelere yapılacak konutları gelecekte olabilecek afetlere karşı da son derece dirençli bir şekilde inşa etme gayretinde olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Burada gördüğümüz yapılar zemin etütleri yapılarak sağlam zemine, yine afetlere karşı en iyi tekniklerden olan tünel kalıp yöntemiyle gerçekleştirilen yapılar. TOKİ 11 ilimizde 133 binden fazla konut inşa etmişti. Bu konutlarda bir can kaybı yaşanmadı depreme karşı iyi bir testten geçmiş oldular. TOKİ’nin bir anlamda marka değeri de yükseldi bu afet vesilesiyle. İşte burada da TOKİ’nin tekniğiyle inşa edilen bir mahallemizdeyiz. İnşallah en kısa sürede buradaki yapıları tamamlayıp hak sahiplerine tahsis edeceğiz. Bir taraftan da yeni inşaatlar başlayacak. Toplamda baktığınızda 650 bin konuttan bahsediyoruz. İşte köy evleri, depolar, ahırlar derken 850 bin civarında yeni birim yapılacak deprem sonrası. Bu tabi çok büyük bir hadise ama devletimiz güçlü, devlet millet el ele inşallah bu yükün altından da hep birlikte kalkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız başından beri, ilk anından beri süreci yakından takip ediyor, deprem sonrasında sadece Kahramanmaraş’a 6 ziyaret gerçekleştirdi bu süreçte. Diğer depremden etkilenen illerimize defalarca gitti. Bakanlarımız, kurumlarımız herkes sahada, çalışmaları devam ettiriyor. Bunlar imtihan zamanları, afetler hakikaten millet olarak sınandığımız zamanlar. Devlet olarak, millet olarak bu imtihandan da inşallah alnımızın akıyla çıkacağız. Geçmişte birçok afet yaşadık, afetlerini yaralarını hep birlikte sardık. İşte Van’da bunu yaptık, Malatya’da yaptık, Elazığ’da, Bingöl’de, yine yangınlarda, sellerde, Akdeniz Bölgesinde, Karadeniz’de bunları gerçekleştirdik. Bu bölgemizde de inşallah en kısa sürede depremin yaralarını saracağız.”

Exit mobile version