Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Tüm afet bölgesine kontrollü bir şekilde doğal gaz vermeye başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Merkezi'nde depreme ilişkin son değerlendirmelerde bulundu. Fuat Oktay, "Doğal gaz ana iletim hatlarındaki sorunları çözmeye devam ediyoruz. Tüm afet bölgesine kontrollü bir şekilde doğal gaz vermeye başlıyoruz'' dedi.

fuat oktay afad merkezinde aciklama habermeydan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde 103 bin 800 görevlinin fiilen görev yaptığını bildiren Oktay, ” Deprem bölgesinde 5 bin 531 araç ve iş makinesiyle çalışıyor. Tahliye bölgeleri belirlendi. Şehirden ayrılmak isteyen vatandaşlarımız bu toplanma alanlarına başvurabilirler. 10 ilimizde barınma için 1 milyon 60 bin kapasite oluşturuldu. Her ilimize çadır gönderdik. 10 ilimizde dağıtmış durumdayız.”

”Doğal gaz ana iletim hatlarında sorunları çözmeye devam ediyoruz. 9 ana hattaki tüm arızaların bakımı tamamlandı. Tüm afet bölgesine kontrollü bir şekilde doğal gaz vermeye başlıyoruz. Özellikle ulaşım ve iş makineleri de dahil deniz araçlarını da kullanıyoruz. Hane başına 10 bin TL’lik bir destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hastanelerde kapasite sorunumuz yok”

”Refakatsiz çocuklarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hastanelerle ilgili yine dün paylaşmıştım artık buralarda sahra hastanesi veya daha küçük hastaneler bunlar kurulmuş durumda. Hizmet devam etmekte. Kapasite olarak ciddi bir sorun yaşamıyoruz. 10 gemi, 50 uçak ve bu uçaklarla 305 sortinin yapıldığı, 72 helikopterle havadan faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

İskenderun limanı

”Limanda bir yangın var. Denizden biraz daha içerideki alanda konteynerlerin bulunduğu alanda yangın. Karadan ve havadan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Bir an önce sönmesiyle alakalı koordinasyonu yapıyoruz. Bunlardan sadece bir tanesi de İstanbul Belediyesi. Bunu davet eden de biziz. Bunun dışında zaten yaklaşık 40 araçla müdahale edilen bir yangın bu. Yarısından fazlası Adana Orman Müdürlüğü’nden. İçinde Konya’nın Kayseri’nin olduğu birçok belediye var. İstanbul Belediyesi de var. Biz yangını söndürdük yine meydan okumak. Yapacak bir şeyiniz varsa birlik beraberlik içerisinde ne yapabiliriz dersiniz. Her bir şehirde binlerce enkazın olduğu yerden bahsediyorsunuz. İlk andan itibaren 04.17’de afet olmuştur hemen akabinde biz buradaydık. Siz yaptığınız her işi afetzedelerimiz üzerinden çıkar elde etmeye çalışırsanız milletimiz bunun bedelini ödetir size.”

Twitter erişim sorunu hakkında

”Biz şu anda afeti yönetiyoruz onunla ilgili kurumlarımız var. Benim öğrendiğim kadarıyla bazı teknik sorunlar vardı. Enkazdan çıkarılanlarla alakalı bilgileri çok dikkatli paylaştık. Şimdi bunu bir bütün olarak çalışıyoruz. Enkazdan kurtarılanlar tahmin ediyorum ki 20 binin altında değil.”

 

 

Exit mobile version