Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay görevini Cevdet Yılmaz’a devrediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tören ile görevini Cevdet Yılmaz'a devretti.

Fuat Oktay gorevini Cevdet Yilmaza devrediyor habermeydan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay görevini Cevdet Yılmaz’a devrediyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından devir teslim törenleri bugünde sürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, görevini Cevdet Yılmaz’a devretti.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini devreden Fuat Oktay konuşmasında şunları kaydetti:

”Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin kaderini etkileyecek bir seçim gerçekleştirdik. Hem Meclis’te hem Cumhurbaşkanlığı’nda açık farkla milletimizin teveccühüne nail olduk. Milletimiz kararını istikrardan yana kullandı. Artık önümüzde yeni bir süreç var. Şerefle yürüttüğüm Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini dostun Cevdet Yılmaz kardeşime devrediyorum.

Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun dış temaslarında 159 gün boyunca ifa etmenin onur ve gururunu yaşadım. Yasama ve yürütme arasında işbirliğini güçlendirdik. Bütçe sürecinde koordinasyonu sağladık. Ankara Milletvekili olarak hizmete devam edeceğiz.”

Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

”Değerli basın mensupları, değerli misafirler hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bayrağı Fuat Oktay’dan almak benim için bir onurdur. Bu özet bile üstlenmekte olduğum sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu gösteriyor. Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Türkiye Yüzyılı kabinesinde cumhurbaşkanı yardımcılığını tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni kabinede yer alan bakanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum.

Son seçimlerde halkımız bir kez daha yeni yönetim sistemine ‘evet’ demiştir. Önümüzdeki dönemde yeni yönetim sistemimizin gelişerek, güçlenerek devam edeceğini vurgulamak istiyorum. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görevini ifa ettiğim dönemde Sayın Oktay ile teşvik-i mesaimiz olmuştur. Daha önce de birlikte çalışma imkanı olmuştu. Ben kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.”

 

 

Exit mobile version