Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan canlı yayında açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdogandan canli yayinda aciklamalar5 habermeydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan canlı yayında açıklamalar.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Deprem bölgesinde son durum

”Bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları bir taraftan konutların inşası devam ediyor. Biz diyoruz ki hafif hasarlı olan binalarda dahi tereddüt göstermeyelim. Sıfırdan yıkalım ve buralarda da zemin sağlıklı olan yerlerde yapalım diyoruz. Zemin artı 3 bilemediniz 4. Bu hassasiyetler içinde adımları atıyoruz. İnşallah bunları da yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Süreci hızla tamamlayacağız. Gayrimenkullarda hak kaybı olmaması için ekiplerimiz titiz bir çalışma yürütüyor. Daha önceki afetlerde bunu yaşadık. Hiç hak kaybı olmadı. şehirlerimizde inşa edilen yeni alanlarla yeni cazibe merkezi olacağı için yeni ev bulmak da kiralamak da kolay olacak. Seçimden sonra kiraların üzerine gideceğiz. Büyükşehirler arttığını görüyoruz kiraların. Bu fırsatçılık. Bu fırsatçılığa da düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

”7 coğrafi bölgede 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık”

”İstanbul’un 39 ilçesini kapsayan bir risk haritasını Bakanlığımız çıkardı. 220 bin bina risk altında. İstanbul’da toplam 1 milyon nüfuslu iki ayrı şehir kuralım diyoruz. Kanal İstanbul’un bir tarafında 500 bin diğer tarafında 500 bin. Uydu kent modeli olacak. 130 milyon metrekare yere ihtiyacımız var. Bakanlığımız yerleri belirledi. Bu alanlar sadece riskli binaları dönüştürmek isteyen vatandaşlarımız için kullanılacak. Avcılar’da bunu yaşadık. Bu tür olaylar onların yaklaşımını teşvik ediyor. 500 bin konutun bir kısmını yerinde dönüştüreceğiz. 7 coğrafi bölgede 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımız bize yardımcı olsun. Bay bay Kemal’in ‘Boğaz’ı görmek için bunu yapıyorlar’ demesi acemilik.

İnsanımızın can ve mal güvenliğinden başka bir şey düşünemeyiz. Vatandaşımın ‘Allah razı olsun’ demesi beni çok mutlu ediyor. Artık tek bir vatandaşımın dahi enkaz altında can vermemesi lazım. Bir an önce dönelim diyorlar. Yok dönmeyeceksiniz. Biz binaları halledelim. O zamana kadar burada kalın. Bittiği zaman geldiğiniz yere uğurlayalım.”

Exit mobile version