Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Samsun’da düzenlenen Gençlik Buluşması’nda açıklamalar

Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen Samsun Gençlik Buluşması'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle biraraya gelerek sorularını yanıtladı.

erdogan samsunda habermeydan

Samsun’da düzenlenen Gençlik Buluşması’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, verdikleri emeklerin, döktükleri terlerin, girdikleri risklerin boşa gitmediğini belirterek, “Kazanan yine biz olduk. Bugün sizlerle bir araya gelmemize vesile olan büyük projelerimizi, gelecek için kurduğumuz büyük hayalleri, geçmişte ödediğimiz o bedellere borçluyuz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamlarından bazıları; Gençlerimizi küçümseyenlere en güzel cevabı sizler veriyorsunuz. Sizlerle geçirdiğim her an kendimi adeta yenilenmiş, şarj olmuş hissediyorum. Biz yasakların, yoklukların Türkiyesinin tüm yükünü omuzlamış nesiliz. Zaman içerisinde hepsinin de gerisindeki sebepleri gördük, anladık.

Milletin umudunu kırma, enerjisini tüketme peşinde olanların gençlerin çalışkanlığı ve heyecanı karşısında bir balon gibi sönüp gideceklerini belirten Erdoğan, sözlerini sözlerine devam etti: “Ömrünü bu aziz millete hizmete adamış bir büyüğünüz olarak sizlerle geçirdiğim her an kendimi adeta yenilenmiş, şarj olmuş hissediyorum. Esasen bizim gençliğimizin gündemi ile sizlerin gündemi arasındaki fark Türkiye’nin nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından çok önemli. Biz yasakların, yoklukların, yoksullukların Türkiye’sinin tüm yükünü omuzlamış bir nesiliz. Aklımızın erdiği günlerden itibaren hem geri kalmışlığın hem demokrasi eksikliğinin sebep olduğu sıkıntıları hayatımızın her anında yaşadık. Şimdi sizlere teker teker anlatsam inanmakta zorluk çekeceğiniz öyle sorunlarla boğuşuyorduk ki kelimenin tam anlamıyla akıllara zarardı. Zaman içinde hepsinin gerisindeki sebepleri gördük, anladık. Bir yandan tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi en iyi şekilde öğrenerek kendimizi yetiştirmenin diğer yandan çağı kavramamıza imkan sağlayacak güncel ve ilmi donanımı kazanmanın mücadelesini verdik. Bilgiye ve kaynağa erişme imkanının bir hayli sınırlı olduğu bir dönemde bu mücadele kolay geçmedi.”

Burslarla yetişmediğini, hem çalışıp hem okuduğunu, eğitimini bu şekilde tamamladığını dile getirdi Erdoğan; “Ülke ve dünya çapında nice başarılara imza atan arkadaşlarımız da oldu. Verdiğimiz emekler, döktüğümüz terler, girdiğimiz riskler boşa gitmedi, kazanan yine biz olduk. Bugün sizlerle bir araya gelmemize vesile olan büyük projelerimizi, gelecek için kurduğumuz büyük hayalleri, geçmişte ödediğimiz o bedellere borçluyuz. Size olan güvenimiz sayesinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu böylesine güvenli ve kararlı bir şekilde ifade edebiliyoruz. Bizim Türkiye Yüzyılı’ndaki yoldaşlarımız sizlersiniz.” diye konuştu.

Gençliğimizi geleceğe hazırlayacağız

Uçak sanayinde de sizlerin atacağı adımlar çok büyük önem arz ediyor. Savunma sanayinde olsun, Türkiye artık birçok şeyleri aştı. Şimdi biz altyapı sorununu bir defa aştık. Geçenlerde bir grup dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğretim üyeleriyle bir araya geldik. Kendileri ifade etti, “Siz dedi altyapı sorununu bitirdiniz.” Birileri bir yerlerden ithal profesörler getirdiler ya. Biz işi bitirdik, altyapısıyla üst yapısıyla bitirdik. Şu anda bizim 208 tane üniversitemiz var. Bu tabii bir dönüşüm noktasıdır. Bununla birlikte de artık maliyeti çok daha düşük bir eğitim öğretimi başarmış olduk. Modern üniversiteler kurduk. Gençliğimizi geleceğe hazırlayacağız.

TEKNOFEST kuşağı

Erdoğan, birilerinin kuşakları alfabe harfleriyle ifade etmeyi sevdiğini belirterek, “Sizler için Z kuşağı diyorlar. Halbuki biz karşımızda maziden atiye kurdukları köprüyle özgürlüğü, hakkaniyeti, çalışmayı, üretmeyi, hayatlarının merkezine koyan bir gençlik görüyoruz. Ben bu gençliğe, Samsun’da da ifade ettim, TEKNOFEST açılışlarında şahit olduğum manzaradan hareketle illa bir isim konulacaksa ‘TEKNOFEST kuşağı’ denmesi gerektiğini söylemiştim.” ifadelerini kullandı.

Gençlik buluşmaları devam edecek

Bir gencin, her hafta bir ile giderek gösterdiği performans nedeniyle kendisine hayran olduğunu söylemesi ve “Gençlik Buluşmaları devam edecek mi? Önümüzdeki hafta nerede olacaksınız? Samsun’da olan heyecanı orada bulabilecek misiniz?” sorusunu yöneltmesi üzerine, Erdoğan: “Tabii keramet ehli değilim. Haftaya Mardin’de olacağımızı biliyorum. Aynen Şanlıurfa ve burada olduğu gibi orada da gençlerle buluşmayı ümit ediyorum. Şanlıurfa’da resmi rakam olarak 110-120 bin kişi meydanda vardı. Bugün de 100 bine yakın bir katılımı Samsun’da gördük. Burası modern bir salon. Şanlıurfa’da tarihi bir mekanı kültür merkezine dönüştürmüş, adını da İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi koymuşlardı. Çok güzel oldu o toplantı. Samsun’a rahatsızlığı nedeniyle gelemedi Orhan Bey (Gencebay) ama gelmeyi çok arzu ediyordu. Onun gelişi bu toplantıyı çok daha zengin kılacaktı. İnşallah bir başka buluşmayı Orhan Bey ile gerçekleştiririz Samsunlu olması hasebiyle. Gençlik buluşmaları devam edecek. Durmak yok yola devam.”

“Çanakkale köprüsü’nün kuleleri Eyfel kulesi’ni geçti”

“1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu” projesinde görev alan kadın mühendis Destina Cücen Yenidoğdu, projede yer alanlara ve desteği için Erdoğan’a teşekkür etti. Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün her iki yakasındaki kulelerine Seyit Onbaşı’nın hatırasını yaşatacak top mermisi figürlerinin yerleştirildiğini ve böylece köprünün kulelerinin uzunluğunun Eyfel Kulesi’nin uzunluğunu geçtiğini bildirdi.

 

Exit mobile version