Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Diyarbakır’da önemli açıklamalar

Diyarbakır'da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Derdi Kürt kardeşlerimizin hakkı, hukuku olanın yapacağı iş, silahı bırakıp bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olarak ortak geleceğimizdeki yerini almaktır” dedi.

Erdogandan Diyarbakirda onemli aciklamalar habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Diyarbakır’da önemli açıklamalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Afet Konutları Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmalarından başlıklar şöyle:

”Kandil’den Bay Bay Kemal’i destekleyeceklermiş! Oradan talimat veriyorlar. Benim Kürt kardeşimi de böyle aldatacaklarını zannediyorlar”

”Diyarbakır 40 yıldır ekmeğine göz koyanlara karşı birliğini, beraberliğini, kardeşliğini muhafaza etmenin mücadelesini veriyor. Geçmişte bu şehre ve insanlarına yapılan yanlış ve zulümler elbette oldu. Müze ve kültür merkezi haline getirmekte olduğumuz eski Diyarbakır Cezaevi bunun şahitlerinden değil mi? Bunların hesaplaşmasını onun evlatlarının canına, işine, aşına, ekmeğine, özgürlüğüne haysiyetine göz dikerek kalkanların zulmü, daha insafsız, daha vicdansız, daha ahlaksızdı.

Diyarbakır annelerine tahammül edemeyenlerin insanlıkla bile ilgisi yoktur. Esasında bunların derdi hiçbir zaman Diyarbakır olmadı. Bunların söyledikleri o süslü cümlelerin gerisindeki gerçek kimlikleri, parasını verenin Türkiye’ye karşı kullandığı birer kiralık katiller ordusu olduklarıdır. Kollarına kim girerse onun çıkarı için kendi insanına, topraklarına silah doğrultana başka ne denir? Bu millete, bu milletin tüm değerlerine düşmanlık yapan, ideolojik sapkınlıklarını Meclis’e gönderenlerin Diyarbakır’a hizmet gibi bir çabası olabilir mi? Kandil’den Bay Bay Kemal’i destekleyeceklermiş! Oradan talimat veriyorlar. Benim Kürt kardeşimi de böyle aldatacaklarını zannediyorlar.”

”Bunlara 14 Mayıs’ta tarihi ders vermeye var mıyız?”

”Bunlardan hangisinin kimin ne derdine derman olduğunu gördünüz değil mi? Bunlar benim Diyarbakır annelerinin yavrularını daha kaçırmadılar mı? O genç yavrularımızı Kandil’e kaçırmadılar mı? Orada bunları taciz etmediler mi? Bunlara 14 Mayıs’ta tarihi ders vermeye var mıyız?

Türkiye Yüzyılı’nı Diyarbakır’la beraber inşa edeceğiz. Milletimizi hayalleriyle beraber buluşturacağız. Ülkemizin huzuruna ve refahına göz dikenlerini beraber püskürteceğiz. Yönümüzü hakka ve hakikate yönelterek 14 Mayıs’ta yeni bir milli irade destanını inşallah beraber yaşayacağız.”

Exit mobile version