Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan canlı yayında açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

cumhurbaskani erdogan canli yayin aciklamalari habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, canlı yayında gerçekleştirdiği konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye Yüzyılı, Türkiye’nin son dönemde elde ettiği güç ve birikimle dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağı dönemin adıdır. İnanıyorum ki milletim yine AK Parti diyecek yine Cumhur ittifakı diyecek. Bizim yaptıklarımızı halk 20 yıldır görüyor. Halk bunları eser olarak görüyor. Marmaray’ı görüyor, Avrasya Tüneli’ni görüyor. Bunları benim halkım bugüne kadar görmedi. Ama bunları bizimle yaşadı, gördü. Bunları yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar ama engel olamadılar.”

CHP’nin Yeter söz milletin sloganını kullanması hakkında konuşan Erdoğan, ”Bunlarda utanma diye bir şey yok. Astıkları Menderes’in şimdi de sloganını çalıyorlar. Adnan Menderes’in partisi ‘Yeter söz milletin’ sloganını, CHP’nin tek parti faşizmine karşı yapmıştı. Bu söz millet iradesini sembolize ediyor. Millet iradesine sahip çıkanlar ancak bu sözü kullanabilir. Bugün millet iradesine sahip çıkan AK Parti’dir. Bu slogana çökmeye çalışıyorlar. Binalara slogan asmakla olmaz. Önce milli iradeye saygılı olmayı öğrenin. Milli olmayan bu sözü kullanamaz. Benim milletim sana inanmaz. Siz gayrı millisiniz. Şimdi de Batı’dan aferin almanın peşindeler. Biz de CHP zihniyetine bugün ‘Yeter’ diyoruz. Ama hizmet söz konusu olduğunda, eser söz konusu olduğunda ‘yetmez’ diyoruz.”

”Biz bunlara 7’li masa diyelim. 6 deyince eksik oluyor”

“Altılı masa, ipleri altısının, hatta HDP’yi de sayarsak, yedisinin elinde bir kukla koymaya çalışıyor. Biz bunlara 7’li masa diyelim. 6 deyince eksik oluyor. 7’nci parti masanın altında. Biz seçim tarihini açıklayarak bunların keyfini bozduk. Tarihi vermesek bunlar aday açıklamayacaktı. Bırakalım adayı, aday açıklama tarihlerinde bile belirsizlik, tutarsızlık var. Biri 13 Şubat’ta diyor. Diğeri o tarihte açıklamak gibi bir planımız yok diyor. Masadakilerin hiçbiri diğerine güvenmiyor. Siz birbirinize güvenmiyorken millet size nasıl güvensin. ”

“Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor”

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor. Hukuka da anayasaya da uygun. Bunlar sandıktan ümidini kesenlerin başvurduğu suyu bulandırma çabalarıdır. Milletimiz inşallah bizi tekrar aday da yapacak, Cumhurbaşkanı da yapacak.”

 

Exit mobile version