Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKP’li vekillere sert tepki

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda genel kurula gitmeyen AK partili vekillere seslenen Erdoğan, ''Hakkımı helal etmiyorum, aldığınız maaş haram'' dedi.

erdogan vekillere tepki habermeydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 26 Ocak’ta Meclis’teki son yoklamaya katılmayan AK Partili vekilleri eleştirerek ‘hakkını helal etmediğini’ söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul’a katılmayan milletvekillerine seslenerek, “Grubumuzun toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kesesinden maaşı veriyor. Milletvekili arkadaşlarımız bu maaşla görevi yapıyor. Genel kurulda yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını size helal etmez. Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaşlar haramdır bunu da böyle bilin” ifadelerini kullandı.

Öte yandan AK Partili 103 milletvekilinin 2022’de hiç söz hakkı kullanmaması ise dikkat çekti. Son oylamaya katılmadığı için Erdoğan’ın “Hakkımı helal etmiyorum” diyerek çıkıştığı vekillerin hangi isimler olduğu da merak edildi.

 

Exit mobile version