Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da, vatandaşlarla iftar sofrasında

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği ve depremzedelerin de yer aldığı 50 bin kişilik ‘Büyük Üsküdar İftarı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, ''650 bin konutu teslim edinceye kadar bölgeden ayrılmayacağız'' dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Uskudarda habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da, vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

”Geleneksel büyük Üsküdar iftarında sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. İftar sofranızı bizimle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Son üç gününü idrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum. Ramazan bayramınızı şimdiden kutluyor, ailelerinizle, sevdiklerinizle huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi Rabbimden niyaz ediyorum. 6 Şubat tarihinden bu yana geçen 70 günde seçim sürecine rağmen bir an olsun deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Nitekim bu akşam iftar sofrasını depremzede kardeşlerimizle birlikte paylaştık. Bu mübarek günlerde kendilerini sahipsiz hissetmemeleri için, kaybettiklerinin acısıyla kalpleri burkulan depremzedelerimizin yanında olduk. Deprem konutlarının temel atma törenlerini gerçekleştirerek bu zor günde onlara umut aşıladık. Dün Şanlıurfa ile birlikte 100 binin üzerinde deprem konutu ve köy evinin inşa sürecini başlatmış olduk. İnşallah ilk sene 650 bin konutu teslim edilinceye kadar bölgeden asla ayrılamayacağız.”

”Deprem turistleri kendi sahte gündemlerinin içinde kaybolup gitse de biz onların izinden gitmeyeceğiz”

”Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz. Deprem turistleri kendi sahte gündemlerinin içinde kaybolup gitse de biz onların izinden gitmeyeceğiz. Biz asla onlar gibi olmadık olmayacağız. Bizler emanetini taşıdığımız insanına karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden bir Cumhur İttifakıyız. 85 milyonun mesuliyetini, vebalini omuzlarında taşıyan Cumhur İttifakı’yız. İşte sizler görüyorsunuz ülkemize eser kazandırmadığımız bir günümüz yok. Şu güzel Kadir Gecesi’nde şimdiden 14 Mayıs’a hazır mıyız?”

Exit mobile version