Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan16 habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Partisinin Bursa Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bursa nasıl Balkanlar’dan Kafkaslar’a başı dara düşen her kardeşimize kucak açmışsa, biz de bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz. Bursa nasıl sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya dal salmışsa biz de ekonomide ve diplomaside aynı kucaklayıcılığı sergiliyoruz” dedi.

“Yapamayacağımız işleri asla söylemedik”

Yılın ikinci yarısında enflasyonun inişe geçtiğinin hep birlikte görüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Deprem şehirlerimizdeki inşaat çalışmalarının yükünün de hafiflemesiyle birlikte çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Biz bugüne kadar milletimize asla yalan söylemedik. İnsanlarımızı kandırmaya çalışmadık. Dün verdiğimiz sözleri bugün hatırlamıyoruz diye kulak arkası hiç yapmadık. Milletimizin her kesimiyle sürekli irtibat içinde olduğumuz için tespit ettiğimiz sıkıntıları, talepleri en kısa sürede karşılayacak adımları attık. Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen birtakım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık. Bu uygulamanın kamu maliyesine getirdiği yükün ve sosyal güvenlik sistemimizin dengesine yol açtığı bozulmanın tamiri epeyce vakit alacak.”

Vatandaşın karşısına gelip atıp tutanların hiçbirinin bırakın devletin kaynaklarını çoğaltmayı, mevcuda bile sahip çıkamayacaklarını, vatandaşın derdine derman olamayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Belediyelerde yaptıklarını görüyorsunuz. 5 yılda iflas ettirmedikleri yer kalmadı. Sorunsuz saat gibi tıkır tıkır işleyen hizmetleri bile devam ettiremediler. Sadece yalanlarıyla sizleri kandırmanın peşindeler. Biz tüm samimiyetimizle tüm içtenliğimizle tüm hak ve hakkaniyet duygumuzla size gerçeği söylüyor, çözüm yolumuzu paylaşıyoruz. 21 yılda nasıl 3 kat Türkiye’yi büyüttüysek önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyütüp inşallah sözlerimizi fazlasıyla tutacağız. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize sahip çıkarak ülkemizin bütünlüğünde, devletimizin bekasında gözü olanları sevindirmeyelim. Gerisi sadece gayret, vakit ve planlama meselesidir.”

“Sizlere efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle 31 Mart’tan sonra bunlara büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle iş birliği içinde çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Cumhurbaşkanınız olarak Bakanlarımla yoğun bir çalışma içerisinde, sizlere efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version