Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizin süratle depreme hazırlanmaları gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karabük'te düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Sehirlerimizin suratle depreme hazirlanmalari gerekiyor habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizin süratle depreme hazırlanmaları gerekiyor.

Partisinin Karabük’te düzenlenen mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in mirası olan bu şehre hizmet etmek bizim için aynı zamanda bir vefa meselesidir” ifadelerini kullandı.

“Şehirlerimizin süratle depreme hazırlanmaları gerekiyor”

“Bilhassa çalışanlarımızın ve emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıların çözümü boynumuzun borcudur. Sırtlarında yumurta küfesi olmayanlar diledikleri gibi atıp tutabilirler.” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunlar meydanlarda söz verip göreve gelince unutmayı iyi bilirler. Biz ise bir şeyi söylediğimiz zaman yapmakla mesulüz. Bunun için önce tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Ondan sonra da çıkıp sözümüzü söyleyeceğiz. Aksi takdirde ötekilerden bir farkımız kalmaz. Ülkemizin son 10 yıldır yaşadığı badireleri biliyorsunuz. Hepsinin üzerine bir de asrın felaketi 6 Şubat depremleri bindi. Depremin ekonomimize getirdiği ilave fatura 104 milyar dolardır. Sadece bu yıl için deprem bölgesine bir trilyon liradan fazla kaynak aktardık. İstanbul başta olmak üzere risk altındaki şehirlerimizin süratle depreme hazırlanmaları gerekiyor. Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon Allah’ın izniyle yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başladığında bunların hepsi için daha geniş bir hareket alanına sahip olacağız. İşte o zaman ülkenin imkânlarını, milletimizin tüm kesimlerine yansıtarak son dönemde yaşanan refah kayıtlarını fazlasıyla telafi edeceğiz.”

Ramazan Bayramı gelmeden, 31 Mart’ı millî irade bayramı olarak kutlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim dönemlerinin, her kademede yöneticilerin belirlendiği demokrasi şölenleri olmasının ötesinde anlamlara sahip olduğunu söyledi.

“Demokrasinin güzel tarafı son noktayı millî iradenin koymasıdır”

“Birbirlerine öyle gaz veriyorlar ki Türkiye’yi bilmeyen biri baktığında hakikaten ortada bir şey var sanır. Dün ekranlarda ne diyorlardı? ‘Aramızda kalsın kazanıyoruz.’ Bugün yine ‘Aramızda kalsın kazanıyoruz’ diyorlar. Meydan meydan geziyorlar. Aramızda kalacak bir şey yok. Herkes bilsin bu CHP’den, bu DEM’den ve maalesef duruşlarıyla onların değirmenlerine su taşıyanlardan hiçbir şey olmaz. Bunlar daha kendi içlerinde bir insicam sağlayamamışlar ki ülkeye ve millete hayırları dokunsun. Kavga, gürültü, didişme, ayak oyunu hiçbir gün eksik olmuyor. Demokrasinin güzel tarafı medya, sosyal medya, uluslararası medya ne derse dersin son sözü sandığın söylemesi, son noktayı millî iradenin koymasıdır. İnşallah 31 Mart’ta Türkiye belediye başkanlarını seçme yanında muhalefetin suratına bu hakikati bir kez daha çarpacaktır. Ben halkıma inanıyorum.”

Exit mobile version