Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rotamızı Türkiye Yüzyılı’na çevirdik.
Partisinin İzmir mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İzmirlinin can düşmanı olarak gördüğü terör örgütleriyle gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Yetmedi ‘çantada keklik’ olarak gördükleri iradenizi açık arttırmaya çıkardılar” ifadelerini kullandı.
“Rotamızı Türkiye Yüzyılı’na çevirdik”
Muhalefetin, taklitçilik peşinde koşarken kendi yolunu kaybettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şaşkınlar kerameti kendilerinde gördükleri için herkese ayar vermeye, her yere laf yetiştirmeye, herkesi kendilerine tabi etmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hedeflerine ulaşmak için her yolu mubah görenlerin kullandıkları yöntemlerin adını anmaktan biz hicap ederiz. Bugünden havaya girenlerin yarın milletin başına neler açacaklarını düşünebiliyor musunuz? Allah göstermesin ülke bunların elinde kalsa neler olabileceğini, hangi facialarla karşılaşabileceğimizi mayıs ayından bu yana yaşananlara bakarak görebiliriz. Muhalefet salkım saçak da olsa hamdolsun biz bu ülkenin önüne Türkiye Yüzyılı gibi bir vizyon koymayı başardık. Dün Cumhuriyetimizin 100. yılına kilitlenmiştik, şimdi rotamızı Türkiye Yüzyılı’na çevirdik.”
“İzmir’i bu CHP zihniyetine bırakmayacağız”
“Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları dâhil olmak üzere İstanbul-İzmir Otoyolu’nu hizmete açtık. İzmir’e bin 674 metre çift tüp tünel ve bağlantı yollarıyla uzunluğu 2 bin 520 metreyi bulan Konak Tüneli’ni kazandırdık. Etaplar hâlinde inşa ettiğimiz 55 kilometre uzunluğundaki İzmir Çevre Yolu’nu bitirdik, yeni çevre yolu projelerini tamamladık. İnşallah, en kısa sürede yapımına başlıyoruz. Sabuncubeli Tüneli’ni 4 bin 70 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde bitirerek trafiğe açtık. Menemen-Aliağa-Çandarlı yolunu inşa ettik. Torbalı-Kemalpaşa ayrımı köprülü kavşağını tamamladık. Hâlen inşası devam eden çok sayıda projeyi önümüzdeki yıl ve sonraki yıl bitirerek hizmete açıyoruz. Biz, İzmir’i bu CHP zihniyetine bırakmayacağız. Gerekenleri biz yapacağız, merkezi yönetim olarak yapacağız.”