Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK’yı kıpırdayamaz eylem yapamaz hale getirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitinginde vatandaşlara açıklamalarda bulundu.

PKKyi kipirdayamaz eylem yapamaz hale getirdik habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK’yı kıpırdayamaz eylem yapamaz hale getirdik.

Partisinin Diyarbakır mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Milli çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak, hemen soluğu PKK’nın yanında alıyor. Biz, DEAŞ denen emperyalist kuklasına zaten göz açtırmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geçmişte, omurgasızlığın, istismarın, riyakârlığın sembolü zübük siyasetinin acılarını çok çektiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizi güya ağaların, şıhların, derebeylerin, devletin zulmünden kurtarma vaadiyle, demokratik siyaset palavralarıyla oylarınıza ipotek koydular. Şimdi bu ipoteği tahsile koyarak, aslında tek parti faşisti CHP’den ve onun hastalıklı uzantılarından bir farkları olmadığını gösterdiler.” dedi.

“PKK’yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik”

“Sadece bakmasını bilen göz, işitmesini bilen kulak, hissetmesini bilen yürek, sevmesini bilen kalp yeterli. Bugün de Diyarbakır’a, 21 yıldır yürüttüğümüz demokrasi ve kalkınma atılımlarının yeni bir safhasında desteğinizi istemek üzere geldik. 31 Mart seçimlerinde burada partiler yarışmıyor. Burada yarışan, eser ve hizmet siyasetiyle istismar ve pazarlık siyasetidir. Geçtiğimiz günlerde Rusya’da yaşanan vahşi terör eylemini gördünüz. Türkiye’yi, her gün benzer manzaraların yaşandığı bir ülke hâline getirmek için ellerini ovuşturanların başvuracakları ilk adresin neresi olacağını biliyorsunuz, değil mi? Millî çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak, hemen soluğu PKK’nın yanında alıyor. Biz, DEAŞ denen emperyalist kuklasına zaten göz açtırmıyoruz.

PKK’yı da sınırlarımız içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik. Sınırlarımızın ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz. Fakat bu durum, karşımızda isteyen herkesin ülkemize ve milletimize karşı kullanabileceği bir maşa olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çevremizdeki ülkelerin çoğu kan ve ateş çemberinde kıvranırken, bizim güvenliğimizi, huzurumuzu, esenliğimizi, istikrarımızı, refahımızı bozmaya yeltenenlere asla eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz.”

”Türkiye’ye 40 yıl boyunca terörle bedel ödetildi”

“Bu ülkede 85 milyonun huzuru, esenliği için bir şey yapılacaksa, şimdi hemen yapılmalıdır. Türkiye’ye 40 yıl boyunca terörle bedel ödetildi, bir 40 yıl daha buna tahammülümüz yok. Yaşadığımız ortak acıların ardından bu tehdidi bertaraf ettik. Artık ülkemizi bu yükten, sadece güvenlik açısından değil, diğer tüm boyutlarıyla tamamen kurtarma vaktidir. Bunun için ipleri başkalarının elinde olmayan, kirli çıkar ilişkilerinin içinde kaybolup gitmemiş herkesle oturur konuşuruz.”

Exit mobile version