Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’da resmi törenle karşılandı.
Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında Astana’da Kasım Cömert Tokayev tarafından resmi törenle karşılandı.
Recep Tayyip Erdoğan’ın makam aracı, Türk ve Kazakistan bayraklarıyla donatılan güzergahtan geçerek Bağımsızlık Sarayı’na ulaştı. Erdoğan, burada araçtan inerken Kasım Cömert Tokayev tarafından karşılandı.
Tören kapsamında iki ülkenin milli marşları askeri bando tarafından çalındı ve Erdoğan tören kıtasını selamladı. Heyetlerin takdiminin ardından iki lider basın mensuplarına poz verdi.
Daha sonra Erdoğan ve Tokayev baş başa görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı’na başkanlık edilmesi ve ikili anlaşmaların imza töreni ile ortak basın toplantısının gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Törende ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve diğer üst düzey isimler de hazır bulundu.














