Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Kavgasız gürültüsüz Cumhurbaşkanı adaylarını bile belirleyemediler”

Dün katıldığı bir iftar programında konuşan Erdoğan, muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, ''Şimdi de bahardan bahsediyorlar. İstanbul'a hizmet varken turist Ömer misali sağda-solda dolaşıyorlar'' dedi.

Cumhurbaskani Erdogan habermeydan

Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen Büyük İftar Buluşması’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a hizmet varken turist Ömer misali sağda-solda dolaşıyorlar. Ağızlarını her açtıklarında engellemekten, durdurmaktan, ülkemizin stratejik projelerine dokunmaktan bahsediyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

İftarın ardından konuşan Erdoğan, ”Bir kardeşlik sofrası olan iftar sofrasında sizlerle beraber olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bu muhabbet sofrasına katıldığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl der bir kelamı kibar. Sizlerle bu ramazan sofrasını bir muhabbet sofrası olarak görüyorum. Artık ortasına yaklaştığımız rahmet ve marifet ayı Ramazanı Şerifinizi tebrik ediyorum” dedi.

”Biz, şu muhalefet gibi milletimiz yas tutarken koltuk ve ikbal kavgası vermiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Milletimizin bizden neler beklediğini çok iyi biliyoruz. Allah’ın izniyle bu beklentilerin hiçbirini boşa çıkarmayacağız. Daha çok çalışacağız, daha fazla mücadele edeceğiz, daha çok fedakarlık yapacağız, daha çok proje üreteceğiz. Gerekirse gecemizi gündüzümüze katacağız. Seçim atmosferinin bizi asıl gündemimizden uzaklaştırmasına müsaade etmeyeceğiz. Aziz milletimizin desteği, depremzedelerimizin duasıyla inşallah bu zor günleri atlatacak, Türkiye’yi mutlaka felaha kavuşturacağız. Biz, başkaları gibi sahte ve sanal gündemlerin peşinden koşmuyoruz. Biz, şu muhalefet gibi milletimiz yas tutarken koltuk ve ikbal kavgası vermiyoruz. Biz 7’li koalisyon gibi, hiçbir iş yapmadan, lafla peynir gemisi yürütmeye de çalışmıyoruz. Hükümet olarak bir taraftan depremin izlerini siliyor, diğer taraftan da eser ve hizmet siyasetimizi kararlılıkla devam ettiriyoruz.”

”Kavgasız, gürültüsüz Cumhurbaşkanı adayını dahi belirleyemediler”

14 Mayıs çok büyük önem taşıyor. Bölücü örgütünün parlamentodaki uzantısıyla beraber 7’li koalisyon. Buna ad olarak ne koyarsanız koyun, hepsi de yakışır. Bir sene boyunca yüzlerce toplantı yaptılar. Ama kavgasız, gürültüsüz Cumhurbaşkanı adayını dahi belirleyemediler. Güneş Motel utancı dahil artık geçmişte kaldığını düşündüğümüz çirkin sahneleri insanlarımıza yeniden hatırlattılar. Güçlendirmiş parlamenter sistem dediler döndüler dolaştılar, Cumhurbaşkanı yardımcıların sayısı bu gidişle 50’yi bulacak.”85 milyon olarak yeni bir başarı hikayesi yazacağız”

”Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında tıpkı kahraman ecdadımız gibi, 85 milyon olarak yeni bir başarı hikayesi yazacağız. Tüm bu kazanımlarımızın devamı ve yenilerinin eklenmesi için unutmayın 14 Mayıs bir dönüm noktasıdır. Türkiye’nin tartışmayla, çekişmeyle, ayak oyunlarıyla, birbirine pusu kuran muhterislerle kaybedecek tek bir günü dahi yoktur. Bunun için 14 Mayıs’ta sandığa gittiğinizde çok hassas davranmanızı bekliyorum. Bu seçimlerin sıradan bir seçim olmadığının bilinciyle her şeyi iyi ölçüp tartmanızı rica ediyorum. Unutmayın, 14 Mayıs’ta sadece adaylar, sadece ittifaklar arasında değil, iki farklı Türkiye tasavvuru, iki farklı siyaset tarzı arasında bir tercihte bulunacaksınız.”

Exit mobile version