Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası müjdeleri sıraladı

Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kamu kurumlarına olan borçların cezalarını yeniden yapılandırıyoruz. 2 bin lirayı aşmayan vergi dairelerine olan borçların tahsilinden vazgeçiyoruz" dedi.

cumhurbaskani erdogan kabine sonrasi aciklama habermeydan

Beştepe’de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının bitmesinin ardından gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği vergi ve SGK borcu yapılandırmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vergi dairelerine 31 Aralık 2022’den önce 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçlara belirli oranla güncelleme ve taksit imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak.” dedi. Yükseköğrenim kredisiyle ilgili de müjde veren Erdoğan, “Endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müjdeleri peş peşe sıralayan Erdoğan, ”Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısı, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı gaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve 10 bine yakın ehliyetin iade edilecek sürecin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son olarak seçim tarihi ile ilgili konuşan Erdoğan, ”Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin normal tarihi 18 Haziran’dı. Ancak bu tarihi güncelleme ihtiyacı duyduk. Bu anlayışla yaptığımız çalışmalarda 14 Mayıs Pazar tarihinin en uygun tarih olduğunu gördük. Meclisimiz gereken çoğunluğu sağlamazsa, Cumhurbaşkanı olarak biz süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Exit mobile version