Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşsizlik oranımız yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini gördü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Issizlik orani habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşsizlik oranımız yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini gördü.

Partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Yozgat mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti eleştirirken, 31 Mart seçimlerinin, Türk siyasetinin, bu kirli ve kibirli zihniyetten kurtuluşunun miladı olacağın söyledi.

“Düne kadar toplu iğneyi ithal eden bir Türkiye vardı”

“Bugün 70 sente muhtaç olan değil, 1 trilyon dolardan fazla millî geliri olan Türkiye var. Düne kadar toplu iğneyi ithal eden bir Türkiye vardı, tabancasını bile yurt dışından satın alan değil 5,5 milyar dolar ihracatla savunma sanayinde destan yazan bir Türkiye var. Bugün Boraltan Köprüsü’nde olduğu gibi kardeşlerine sırtını dönen değil, kardeşlerinin hakkını korumak için her türlü adımı atabilen bir Türkiye var. Bugün Balkanlar’da barışın korunmasında, Karabağ’da 30 yıllık işgalin sonlandırılmasında, Libya’da darbenin engellenmesinde aktif rol alan, güçlü, cesur, dirayetli bir Türkiye var.

Eli kanlı terör örgütlerine Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyini beraberce dar ettik. Ülkemizi birçok başlıkta parmakla gösterilen konuma beraberce getirdik. ‘El ayranı ciğer soğutmaz’ diyerek başta savunma olmak üzere her alanda kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve kesiyoruz. Millî savaş uçağımız KAAN’ı gördünüz mü? ‘Yapamaz’ dedikleri, ‘Yapsalar bile uçuramazlar’ diyerek küçümsedikleri KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah 2028 yılında bir uçak sesi duyup başımızı kaldırdığımızda gökyüzünde Türk mühendislerinin yaptığı KAAN’ı göreceğiz. Gök vatanımızın korunmasında KAAN önemli rol oynayacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî gelirin ilk kez 1,1 trilyon doların üzerine çıktığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Nereden nereye? İşsizlik oranımız yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini gördü. Turizmde de 57 milyon turist ve 54,5 milyar dolar geliri yakaladık. En büyük sıkıntımız olan enflasyon konusunda da yılın ikinci yarısından itibaren güzel haberler gelmeye başlayacak. Nasıl daha önce enflasyonu tek haneye biz düşürdüysek aynı başarıyı tekrarlayacağız. Hayat pahalılığının özellikle emeklilerimizi bunalttığını biliyorum. Bu amaçla tek seferlik 5 bin lira ödemesinden yüzde 50’yi bulan maaş ve bayram ikramiyesi artışlarına kadar pek çok adım attık. Sadece bu üç düzenleme ile bütçeden 300 milyar liralık ek kaynak kullandık. Son olarak kamu bankalarıyla gerekli görüşmeleri yaparak promosyonların yükseltilmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8 ile 12 bin lira promosyon ödemeyi kararlaştırdı. Hatta dünden itibaren bununla ilgili başvuruları almaya başladık. Özel bankaların da bunun altında rakamlar vermeyeceğine inanıyoruz.”

Exit mobile version