Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den CHP’ye eleştiri

CHP yönetiminin amacının seçimi kazanmak değil partideki koltuklarını korumak olduğunu iddia eden Muharrem İnce, CHP'nin İzmir listesindeki Kemalizm karşıtı bir adayın yer almasını eleştirdi.

Inceden CHPye elestiri habermeydan

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den CHP’ye eleştiri.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala adayların seçim çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, partisinin İzmir’in Menemen ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi.

Aday olduğu için tehdit edildiğini söyleyen İnce, “Şimdi yeni moda başladı. Çekilin tek bir kişi aday olacak. Sen kendine güvenmiyor musun? Tek adama tek aday olacak, diyorlar. Davutoğlu, Babacan tek adamın yanından geldiği için bunu iyi biliyorlar. Şimdi bir hesap yapıyorlar, beni tehdit ediyorlar. Seçimi kaybedersek faturayı sana keseriz, diyorlar. Dertleri seçimi kazanmak değil. Dertleri CHP’deki koltuk. Parayı kaybetmek istemiyor. Hala gözü orada. Siz 17 parti bir araya geldiniz, 11’de Büyükşehir var, Türkiye’yi siz yönetiyorsunuz zaten. Bir merkezi iktidar var, bir yerel iktidar. Trilyonlarca lira hazine parası alıyorsunuz, gazete ve televizyonlarınız var. Bu garibanın 2006 model bir otobüsü var, bir de cep telefonu var” dedi.

CHP’nin İzmir’den Yüksel Taşkın’ı aday göstermesini eleştiren İnce, şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk’ün partisi CHP, İzmir birinci sıraya Taraf gazetesinin köşe yazarını koydu. Hayatımda bu kadar içimi acıtan ikinci bir liste olmamıştır. Yüksel Taşkın’ı koymuşlar listeye. Adamın açıklaması şu; ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyor. ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyen birisi İzmir’de liste başı. Ey Atatürkçü İzmirliler, bunlara haddini bildirmeyecek misiniz? Memleket Partisinin görevi Türk istiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Bizim görevimiz budur. Memleket Partisi Atatürkçülerin, yurtseverlerin partisidir. Memleket Partisi bu milletin Anadolu’nun, Trakya’nın bağrından kopmuş bir partidir.”

”Depremde çadır satan Kızılay başkanını görevden alacağız”

“Devleti ayağa kaldıracağız. Depremde çadır satan Kızılay başkanını görevden alacağız. Her yıl 1 milyon 200 bin çocuk ilkokula başlıyor, 12 bin çocuk, üstün zeki çocuk bunların 10 bini ziyan oluyor. Bu üstün zekalı çocuklar ziyan olmayacak. Annelere 4 sözüm var. Çocuklarınız ucuz et yiyecek, ucuz süt içecek, iyi beslenecekler. İyi okullarda, nitelikli okullarda okuyacaklar. Söz veriyorum özel okullara para vermeyeceksiniz. Tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Devletin 2 kişilik yurtlarında kalacaklar. Çocuklarınıza iş bulacağım. Yüksek teknoloji nitelikli eğitim olacak. Milli gelirin yüzde 2’sini tarıma, yüzde 5’ini ARGE çalışmalarına ayıracağız. Size söz veriyorum Kapıkule’den çıktığınızda pasaportunuzun değeri olacak. Liyakat düzeni kuracağız. Torpil yok, hukuk düzeni kuracağız, her şey adil olacak. İsraf, tüketim, borçlanma sarmalına son vereceğiz. Merkez Bankası bağımsız olacak, kurullar özerk olacak. Eylül ayına kadar 100 bin öğretmen atayacağım, köy okullarını yeniden açacağız. Mülakatı derhal kaldıracağız. Öğrenci bursları asgari ücretin yarısı olacak öğrenciler iletişim vergisi ödemeyecek.”

Exit mobile version