Çorlu tren kazasından altı yıl sonra kamu görevlilerine hapis cezası

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında gerçekleşen ve 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davada karar verildi.

corlu habermeydan

Çorlu tren kazasından altı yıl sonra kamu görevlilerine hapis cezası verildi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında yaşanan ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, toplamda 9 sanığa 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verdi.

Duruşmada en fazla ceza alan sanık olan Mümin Karasu, “Halkalı’dan Kapıkule’ye kadar olan hatla ilgili uyarıları ve denetimi yazışmalar ile bildirmiştim. Görevimi yerine getirdim. Beraatımı talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ancak davada beraat kararı verilen 4 sanık da bulunuyor. Aileler ve avukatlar, kararın olumlu olduğunu ancak eksik olduğunu belirtiyorlar. Davanın sembol isimlerinden biri olan Mısra Öz, karardan mutluluk duyduklarını ancak “Yöneticiler yargılanmadığı sürece dava kapanmayacaktır” mesajını verdi.

Davada en fazla ceza alan Mümin Karasu, TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Bakım Servis Müdürü olarak görev yapıyordu ve 17 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Diğer sanıkların aldığı cezalar ise şöyle:

Davada beraat eden 4 sanık da bulunuyor.

Aileler ve avukatların mücadelesi sonucunda, davanın yeniden incelenmesi ve yeni bilirkişi raporları alınması sağlandı. 2021 tarihli bir bilirkişi raporu, kaza bölgesindeki menfezin hizmet ömrünü doldurduğunu belirtirken, 2023 tarihli ek bir bilirkişi raporu TCDD’yi asli kusurlu bulmuştu.

Exit mobile version