Çocuklara bıçak satışı yasaklanıyor! Yeni düzenleme Meclis’ten geçti

TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerinde önemli bir aşama kaydedildi. Teklifin birinci bölümünde yer alan ilk 9 madde kabul edildi.

bicak satisi habermeydan

Çocuklara bıçak satışı yasaklanıyor.

Çocuklara bıçak satışı yasaklanıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, çocukların kesici ve delici aletlere erişimini sınırlandırmaya yönelik yeni kurallar getiriliyor.

Buna göre bıçak, tornavida, sopa ve benzeri kesici, delici veya yaralayıcı aletlerin amaç dışı satılması, sergilenmesi ve taşınması yasaklanacak. Ayrıca bu tür aletlerin 18 yaşından küçük çocuklara satılması, çocuklar tarafından satın alınması veya taşınması da yasak kapsamında olacak.

Kurala uymayana 10 bin TL’ye kadar ceza

Yasaklara aykırı hareket eden kişilere 5 bin TL idari para cezası uygulanacak.

Kabahate konu bıçak veya benzeri aletlerin sayı ya da nitelik bakımından vahim olması halinde ise uygulanacak idari para cezası 10 bin TL’ye kadar çıkacak.

Düzenlemeyle çocukların kesici ve delici aletlere erişiminin azaltılması ve bu tür araçların suçlarda kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Exit mobile version