Çiftlik Dolandırıcısı Abdullah Coşkun Çelebioğlu Gözaltına Alındı!

Sahte cinsel uyarıcı ilaçlar satan ve müşterilerini yüksek kargo ücretiyle dolandıran Abdullah Coşkun Çelebioğlu; İstanbul Silivri'deki çiftliğinde yakalandı.

abdullah

Cinsel uyarıcı ilaçların sahtelerini ürettiği ve bunları pazarladığına dair hakkında şikayetler bulunan Abdullah Coşkun Çelebioğlu; geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. Sahte ilaçlar sattığı müşterilerini yüksek kargo ücretleriyle dolandırdığı da konuşulan Çelebioğlu’nun; kurduğu şebekenin sattığı haplarla elde ettiği servetini bir çiftliğe yatırdığı öğrenildi. Çiftliğinde yakalanan Çelebioğlu’nun, adeta ortalama hayvanat bahçesinde bulunabilecek kadar hayvana sahip olduğu görüldü.

Adamo İnşaat ve Sanal Mağazacılık ile Enerji Medikal isimli şirketlerin üzerinden yapılan cinsel uyarıcılar nedeniyle, ülkemizde binlerce insanın dolandırıldığı ve konu hakkında yasal işlem başlattığı konuşulmakta. İnternet ve telefon üzerinden ilaç pazarlayan bu şebeke, uygun fiyatlara cinsel sorunları çözücü ilaçlar sattığını iddia etti. İlaçlardan memnun kalmayan insanların iade taleplerini yokuşa süren firma; yüksek bedeller sunduğu kargo ücretleriyle iade isteyen vatandaşların caymasına neden oldu. Kargo parasını ödemeden iade yapmak isteyenler ise; şirketin “sahte avukat” aramalarıyla tamamen caydırıldı.

Abdullah Coşkun Çelebioğlu’nun sahip olduğu firmalar hakkında sürekli olarak şikayet alan İstanbul emniyeti, kısa bir süre önce soruşturma sürecini başlattı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği yetkiye dayanarak başlattığı süreç; emniyet güçleriyle paralel bir şekilde yürütülmekte. 7 ay boyunca teknik takip işlemi yapılan Abdullah Coşkun Çelikoğlu ve kardeşi Tayfun Çelikoğlu; birkaç gün önce jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Silivri’deki çiftliğinde yaşaması sebebiyle jandarma baskınıyla yakalanan Çelikoğlu kardeşler, gözaltı sürecinden kısa bir süre sonra tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Abdullah Coşkun Çelikoğlu’nun Çiftlik Hayvanlarına El Konuldu!

Cinsel uyarıcı satan oluşumun başındaki Abdullah Coşkun Çelikoğlu ve kardeşi Tayfun Çelikoğlu; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, dolandırıcılık, kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde ilaç tedarik etmek ve satmak suçlarından tutuklandı. Bu suçları işlemesi iddiasıyla toplamda 55 kişiyi gözaltına alan jandarma yetkilileri; şüphelileri nöbetçi mahkemeye sevk etti. Tutukluluklarının devamına karar verilen 31 kişi cezaevine götürüldü. Abdullah Coşkun Çelikoğlu ve Tayfun Çelikoğlu’nun şebekesinde üst düzey görevlerde yer alan bu kişiler; satışlarda yaptıkları usulsüzlüklerden dolayı da suçlanıyor. Yeni eklenen bu suçlar sebebiyle dosyanın daha da genişleyeceği öngörülüyor.

Elindeki mal varlıklarının tamamına geçici olarak el konulan Çelebioğlu; etrafında bulunan isimlerin de aynı muameleyi görmesine yol açtı. Kendi üzerine hiçbir mal varlığı bulunmayan Abdullah Coşkun Çelikoğlu; yaşadığı çiftliği de bir başka arkadaşı üzerine devretti ve eşinin üzerine yaptığı kira kontratıyla burada ikamet etmekte. Silivri’deki Alpaka Çiftliği’nin sahibi olan Çelebioğlu’nun tutuklanması sonrasında ise, çiftlik içerisinde yer alan hayvanların da el konulan şeyler arasında yer aldığı öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı baskın sonucunda ele geçirilen hayvanların; 2 kızılgeyik, 1 alageyik, 2 Avrupa yaban koyunu, 1 ceylan, 1 erkek tavus kuşu, 2 Emu devekuşu, 1 nando devekuşu, 1 siyah kuğu, 2 alpaka, 2 cüce keçi ve onlarca tavuk, keçi, inek ve 6 yarış atı olduğu tespit edildi. Çiftlikte hayvanlarla yaşamayı çocukluk hayali olarak tanımlayan Abdullah Coşkun Çelikoğlu’nun; cinsel ilaçların satışı sonrasında bu bölgeyi satın aldığı iddia ediliyor.

400’e yakın insanın Adamo İnşaat’a bağlı web sitelerinden ve telefon numaralarından ilaç aldığı tespit edildi. Bu insanlardan birçoğunun şikayetçi olduğu görülse de, bir kısmı ise cinsellikle alakalı ilaçlarla anılmak istemediği için şikayetçi olmamayı tercih etti. Dolandırıcılık yoluyla önemli bir servet kazandığı bilinen Çelikoğlu’nun, cezaevi sürecinin kısa olmasına ihtimal verilmiyor.

Exit mobile version