CHP’de İstanbul İl Başkanı Değişti! Yeni Başkan Özgür Çelik Oldu!

CHP'de uzun süredir merak edilen İstanbul kongresi sonuçlandı. Yeni il başkanı, 32 oy farkla Bahçelievler'den Özgür Çelik seçildi.

chp istanbul 1

CHP’de kurultay sürecinin en önemli virajlarından biri geride kaldı. Kurultaya en çok delegeyi veren İstanbul’un il başkanlığı seçimi, genel başkanlık seçimi için de son derece kritik bir öneme sahipti. Genel merkeze yakınlığıyla bilinen Cemal Canpolat ve CHP ilçe örgütlerinin aday gösterdiği Özgür Çelik’in yarışı, dün gece saatlerinde sonuçlandı. 342 oy alan Özgür Çelik, 310 oy alan Cemal Canpolat’ı geride bıraktı ve 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde CHP İstanbul İl Başkanı oldu.

Sabah saatlerinde başlayan il başkanlığı seçimi, yapılan konuşmalar ve çıkan tartışmalar sebebiyle gece 01.00 sularında nihayete erdi. Oylama öncesinde blok liste – çarşaf liste tartışmasında blok liste kararına varan CHP İstanbul delegeleri, başkan adaylarıyla birlikte oluşturduğu listeleri de oyladı. Oylamayı 32 oy farkla önde tamamlayan Özgür Çelik, seçimin kazananı oldu. CHP İstanbul ilçe örgütlerinin aday gösterdiği Çelik, bu görevden önce CHP Bahçelievler İlçe Başkanı’ydı. “Değişimciler” olarak bilinen Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun da desteğini alan yeni İl Başkanı, görevi 5 yıldır bu görevde bulunan Canan Kaftancıoğlu’ndan devraldı.

Beyaz listeyle oylamaya katılan Özgür Çelik ve ekibi, blok liste uygulaması nedeniyle eksiksiz bir biçimde 4-5 Kasım tarihindeki kurultayda İstanbul’u temsil etmeye hak kazandı. Bu listede yer alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik’in kazanmasıyla birlikte Ankara’daki kurultayda oy verme hakkını elde etti. Cemal Canpolat’ın listesinde yer bulamayan İmamoğlu, Canpolat’ın kazanması durumunda genel başkanlık kurultayında delege olma şansını kaybedecekti.

Kongrenin kazanan tarafı olan Özgür Çelik, oylama sonrasında selefi Canan Kaftancıoğlu ile rakibi ve bir diğer selefi Cemal Canpolat’ı sahneye davet etti. Canpolat ve Kaftancıoğlu’nun seçim sonrasında salondan ayrılması, Çelik’in “birliktelik mesajı” verme isteğinin geri çevrilmesine yol açtı. Kongreyi takip edenlere ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Özgür Çelik, yaptığı konuşmayla da partililerin takdirini kazandı.

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik, kazanmasının hemen sonrasında yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Parti içerisinde birlik ve beraberliğin önemli olduğunu savunan Çelik; il kongresine gelen sürece dek emek sarf eden herkese teşekkürlerini iletti. Temmuz ayından bu yana partinin kongre sürecinin devam ettiğine değinen CHP’nin yeni İl Başkanı; CHP kongrelerinin kaybedeni olmayacağını, bu süreçten demokrasinin kazançla çıktığını belirtti. Kendilerine yöneltilen eleştirileri de dikkate alacaklarını söyleyen Özgür Çelik; yol haritalarının da bu eleştiriler ışığında belirleneceğini duyurdu.

Konuşmasının sonunda kendisiyle alakalı duyduğu mutluluğu da paylaşan Özgür Çelik, bu sözleriyle dinleyicilerden yoğun oranda alkış aldı. Kendisine il başkanlığını layık gören CHP’ye teşekkürlerini sunan Çelik, İstanbul’a çok şey borçlu olduğunu şu sözlerle belirtti:

“8 yaşında bir çift kara lastikle geldiğim bu şehirde bana il başkanı adaylığı gururunu yaşatanlara teşekkür etmiştim. Bugün CHP’nin en önemli makamlarından bir tanesine beni layık gören bütün delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Örgütümüze sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Çok gururluyum. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. En önemlisi, bunu neye borçluyuz, biliyor musunuz? Bir öğretmenin çocuğu bu ülkede il başkanı olabiliyorsa, bir emekçinin çocuğu bu ülkede milletvekili olabiliyorsa, belediye başkanı olup 500 binlik, milyonluk kentleri yönetebiliyorsa bunu demokrasiye, cumhuriyete, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Yolumuz açık, aydınlık olsun. Bu kongre tarihi bir kongre demiştim. Bu bir başlangıç. İstanbul’dan Türkiye’ye umudu yaymanın başlangıcı, yeniden İstanbul’u kazanmanın başlangıcı, tüm Türkiye’yi kazanmanın başlangıcı. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.”

Exit mobile version