CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan, Soylu’ya istifa çağrısı

CHP grup toplantısında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun uyuşturucu operasyonlarında haftada 5 bin kişinin gözaltına alındığı açıklamasına tepki gösterdi ve istifa çağrısı yaptı.

kilicdaroglu habermeydan

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun hedefinde ilk olarak Bakan Süleyman Soylu vardı. CHP lideri, geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu’nun  “Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı yakalanıyor” sözlerine karşılık olarak, burası Kolombiya mı, Bogota mı, Narcos’un dizi, filmini mi izliyoruz?” diyerek tepki gösterdi. Sözlerine “Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder” diye devam etti. Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘siyasi yasaklı’ hale getirilmek istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu’nu kimseye yedirmeyiz” dedi.

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının bir kısmı :

“Türkiye, bir yol ayrımına doğru gidiyor. İçinden bulunduğumuz olumsuz tabloyu düzeltmek için birlikte Türkiye’yi dönüştürmek için mücadele ediyoruz. Bu nedenle bütün arkadaşlarımın dikkatle dinlemesini isterim, size bugün hazin bir hikaye anlatacağım. Bu hikaye, kupon arazileri satarken bana soracaksınız diyen bir kişinin koskoca ülkeyi uçurumun kenarına sürüklediği hikayedir. Bu hikaye yolsuzluklar kamu ihalelerinde çevrilen ayak oyunları, kentlerin beton ormanına dönüştürülmesi, israf, elbette bu hikayenin içinde çeteler var. Bu hikaye ‘Kupon arazileri satarken bana soracaksınız’ diyen bir kişinin, koskoca ülkeyi uçurumun kenarına sürüklediğinin hikayesidir. Bu malı götürme sanatının hikayesidir. Şimdi soruyorum. Bir ülkede iktidar kendi çıkardığı kanundan 191 değişikliği niçin yapar? Kanunda, genelgelerde, tebliğlerde yapılıyor. Bu kadar kanunla uğraşmanın temel sebebi ne?

“Malı götürdüler, hazineye koyamadılar”

Açık ve net söyleyeyim temel sebebi servet transferini gerçekleştirmek. Birilerine, bir avuca, çeteye servet transferini gerçekleştirmek.

Milyonlardan alıp bir avuç kişiye vermek. Üstelik bunu Robin Hood taklidiyle yapıyorlar. Açıkça söylüyorum.

Hırsıza, yolsuza servet aktarılmıştır. Adrese teslim ihalelerle beyefendinin bahsettiği kupon arazilerle hatta deprem toplanma alanlarıyla. Beylere tek şey yetmiyor. Doymadıkları için yetmiyor.

İkinci aşamaya başladılar. Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesi vardır. Kara gün akçesidir. Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamak için gerektiğinde en son başvurulacak kaynaktır.

Bugüne kadar hiçbir iktidar el sürmedi ve her iktidar Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesini gözü gibi korumayı bildi. Bu gözü doymamışlar bir kanun çıkardılar.

İhtiyat akçesinin tamamını 78 milyar lirayı aldılar. 2019 yerel seçimlerinden hemen önce aldılar. Çünkü seçimi finanse etmeleri gerekiyordu. Malı götürdüler, hazineye koyamadılar. 78 milyar liraya el koydular ama millet bunlara öyle bir tokat attı ki bugün hala Ankara, İstanbul, Mersin, Adana diyorlar. O nedenle ben bu milletin ferasetine, vicdanına, ahlakına güveniyorum.

Bu sabah gelmeden baktım Merkez Bankası’nın kasası -58.5 milyar dolar açık veriyor. Swap şu, benim cebimde para yok gidiyorum birisinden borç alıyorum. Devleti çürütmenin üçüncü aşamasına geçtiler, swap. Gidip dilenerek para bulmak. Merkez Bankası’na borç parayı nasıl bulabilirim diye çalıştılar. Merkez Bankası’nın kasası eksi 58,5 milyar dolar açık veriyor. İş borç üzerine inşa edildi. Bunun üzerinden millete caka satıyorlar. Bu da yetmedi dördüncü aşama. Adı Varlık Barışları. Tam 9 kez süresi uzatıldı. Bu ne demek? Kim olursan ol ister çocuk ticareti, kadın ticareti, insan, uyuşturucu ticareti yap, sahtekar ol, nereden kazanmış olursan ol kaynağını sormayacağım demek. Ne getirirsen getir sormayacağım diyor. Pislikle mi kazandın umursamayacağım diyor. Tam 9 kez çıkardıkları bu kanunu değiştirdiler. Bu kirli para nereden gelirse gelsin ‘Başımın üstüne’ dediler. Tam 9 kez bu teklifi yaptılar.

Uyuşturucu kaçakçısı Bonjanic hakkında

Sırp çete lideri İstanbul’da yakalandı. 8 yıldır İstanbul’da villada oturuyor beyefendi. Saray, fotoroman ne yapıyorlar? Ağırlıyorlar herhalde. 8 yıldır beyefendi orada.

Polis arama, kazı yapıyor. Kaybolan erkekler, kadınlar var. Biz üstlerine gittikleri zaman hareket ediyorlar ama bunlar beceremezler. Parayla teslim alınmışsanız iradeniz teslim alınmış demektir. Bunlar İstanbul’da her türlü pisliğe bulaşıyor. Bana ‘ispat et ispat’ diyorlardı ya. Daha neyini ispat edeyim? 8 yıldır krallar gibi yaşıyor adam İstanbul’da. Yakasını tut ve götür mahkemeye diyorsanız ona millet karar verecek.

İktidara geleceğiz, göreceksiniz. Tek tek yakalarından yapışıp hakim huzuruna çıkaracağız.

” Ekrem İmamoğlu’nu kimseye yedirmeyiz ”

Polisin arkasına saklanma. Polisler benim canım ciğerim. Onlar Bay Kemal’in ne olduğunu biliyorlar. Şimdi de İBB Başkanımızı siyasi yasaklı yapmaya çalışıyor. Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır boğazınıza takılır. Biz Ekrem İmamoğlu’nu kimseye yedirmeyiz.”

 

 

 

Exit mobile version