CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine sosyal medya hesabından cevap verdi.

Kilicdaroglundan Cumhurbaskani Erdogana yanit habermeydan

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

”Her şeyi değiştirdik fakat ülkemizin ana muhalefet partisini, tek parti faşizminin boyunduruğundan bir türlü kurtaramadık. 22 yıllık sürede tam 17 kez sandıkta bizimle yarıştılar. Her defasında milletten okkalı bir tokat yediler. Milleti hafife almanın, milli iradeyi aşağılamanın, sandığın meşruiyetini sorgulamanın bedelini seçimleri kaybederek ödediler.

Bir kez olsun ‘Biz nerede yanlış yaptık’ sorusunu kendilerine sormadılar. Dün, açık oy gizli tasnifle milli irade hırsızlığı yapıyorlardı, bugün de sandığın meşruiyetini tartışmaya açarak aynı faşizmi sergiliyorlar. Dün, iktidara giden yolu vesayetçilerin himmetinde arıyorlardı, bugün de terör örgütleriyle işbirliği yapmakta görüyorlar. Bu millet asla bu yanlışlara, bu teröre ve teröristlere yüz vermeyecektir.

CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturmayacağını söyledi ama hiçbir zaman sözünün eri olmadı, onurluca geri çekilmeyi dahi beceremedi. Çok açık ve net söylüyorum, Kılıçdaroğlu ve CHP’li oligarkların bu pişkinlikleri, bu arsızlıkları en fazla Gazi’nin hürmetine CHP’ye oy veren vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir.”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisine ve CHP’ye yönelik sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Erdoğan; yolsuzluğu, adaletsizliği, liyakatsizliği, 5’li çetelere hizmeti hiçbir zaman ‘kalite’ ve ‘kalibre’ olarak görmedik, görmeyeceğiz de. Bu senin ve Saray sosyetesinin işidir. 22 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ni kendine ve Saray sosyetesine benzetmeye çalıştığını söylüyorsun. Boşuna uğraşma; devleti soyanların, uyuşturucu baronlarına hizmet edenlerin, hudutları namus olmaktan çıkaranların asla CHP’de yeri yoktur, olmaz da!” dedi.

 

 

Exit mobile version