CHP Kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptaliyle ilgili Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden davada, mahkeme, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nin görevsizlik kararının kesinleşmesini bekleme kararı aldı.
Geçtiğimiz aylarda, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bazı delegelerin başvurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen davanın ikinci celsesi 26 Mayıs’ta görüldü ve duruşmada çeşitli ara kararlar alındı.
Buna göre, CHP Genel Merkezi’nden 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen kurultayda geçerli olan tüzük ile mevcut tüzüğün mahkemeye gönderilmesi istendi. Mahkeme, bu tüzüklerin detaylı incelemesini yapacak.
Ayrıca, 6 Nisan’da yapılan olağanüstü kurultayda verilen mazbatanın da mahkemeye talep edildiği bildirildi.
Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 38. Olağan Kurultayı’nın iptaliyle ilgili yürütülen ceza soruşturmasının son durumunun da mahkeme tarafından istenmesine karar verildi.
Soruşturma kapsamında oylamaya hile karıştırıldığı iddiasıyla aralarında görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da bulunduğu 12 kişi şüpheli sıfatıyla yer alıyor.
Hazırlanan iddianame, 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.