CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırıda 4 kişi adliyeye gönderildi

İstanbul Seyrantepe’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasıyla alakalı yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

chp istanbul il binasi habermeydan

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı kapsamında 4 kişi adliyeye gönderildi.

Alınan bilgiye göre, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının da olduğu caddeden 6 Nisan tarihinde silah sesleri yükselmiş, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine seyreden bir araçtan silahla ateş edildiği ve yol kenarında 9 mm çapında 2 adet kovan bulunduğu aktarılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde konuya dair 4 şüpheli Esenyurt’da yakalanmıştı, 1 şüphelinin ise yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Gasp Büro Amirliği’ne getirilen şüphelilerden Arif P.’nin daha önceden 26, Berkan Ö.’nün 13 , Ferhat E.’nin ise 16 tane polise geliş kaydı olduğu belirlendi.

Şüphelilerin gözaltına alındıkları suçlar arasında ruhsatsız silah taşımak, adam yaralamak gibi suçlar olduğu ifade edildi.

Gasp Büro Amirliğinde ifadeleri alınan şüphelilerin “Birlikte iftar yapmıştık. Daha sonra tatlı yemek için Ortaköy’e gittik. Geç saatlere kadar orada kaldık. Birlikte sahur yaptıktan sonra eve gitmek üzere yola çıktık. Edirne istikametine doğru giderken araçta bulunan Emre D. bir anda silahını çıkartıp, diğer elinde telefonuyla sosyal medya üzerinden canlı yayın açıp ateş etti. Daha sonra silahını yerine koyup canlı yayını kapattı. Biz evlerimize dağıldık. Parti binalarının yerini bile bilmiyoruz” dediği öğrenildi.

Polis, Emre D.’nin sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları incelemede canlı yayın görüntüsünü kısa süre içinde sildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Şüpheli Emre D.’nin daha önceden 51 suç kaydı bulunduğu, hasımları olduğu için sürekli ruhsatsız silah taşıdığı belirlendi. Polis şüpheliyi yakalamak için bugüne kadar yaklaşık 50 adrese baskın yapıldığını söyledi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler genel güvenliği tehlikeye düşürmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet, meskun mahalde ateş etmek suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkışta basın mensuplarının “Neden yaptınız?” sorusuna cevap vermedi.

 

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Seyrantepe’de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenlendiğini bildirmişti.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “06.04.2023 saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur” ifadelerini kullanmıştı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Sarıyer’de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına saldırıyla ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 2 adet kovan bulunmuştur” denilmişti.

 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da “TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor” açıklamasını yapmıştı.

Exit mobile version