Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te depreme ilişkin açıklama yaptı

Bakan Kurum, deprem bölgesinde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını açıkladı.

murat kurum deprem aciklamasi habermeydan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada; ”Devletimiz, arama kurtarma, geçici barınma ve yine kalıcı konutların yapım sürecini 11 ilimizde tüm birimlerimizin koordinasyonları içerisinde vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekilde yürütmektedir” dedi.

Sözlerine devam eden Kurum, ”Amacımız, hedefimiz burada yaşayan kardeşlerimizi eski mutlu günlerine bir an önce getirmek istiyoruz. Güvenli, sağlıklı içinde huzurla yaşayacakları konutları bir an önce yapmak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tek hedefimiz bundan sonraki süreçte konut sürecini en doğru yerde, en güvenli yerde, en hızlı şekilde yapmak üzere çalışmaları yürütmektir. Konteyner kentlerimizi kuruyoruz 4 bin 500 konteynerin kurulumuna Gaziantep’te başlanmıştır. Bunların bin tanesi tamamlandı. Yapılması gereken tüm çalışmaları son ana kadar takip edeceğiz ve vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutacağız.”

7 bin 328 uzman ile birlikte 11 ilde hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kurum, ”927 bin binanın incelemesi tamamlanmıştır. 118 bin binada yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Gaziantep geneline baktığımızda da 16 bin binanın ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık. E devlet üzerinden hasar tespit çalışmalarını yayınlıyoruz. Vatandaşlarımızın hasar tespitlerine itiraz hakları bulunmaktadır. 11 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliğini yapacağız. Mart ayı başında 30 bin konutun başlayacağını ifade etmiştik. Bu sayıyı daha artıracağız. 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza konutlarımızı teslim ediyor olacağız. Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek. Ovalardan dağlara doğru sağlam zemin neredeyse şehirlerimizde yerleşmeyi bu alanlara çekmek suretiyle jeolojik etütlerimizi yapıyoruz. Bilim insanlarımızla yarın bir araya geleceğiz ” dedi.

Exit mobile version