Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı kutlu olsun

Türk tarihinin en önemli günlerinden biri 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale şehitlerimizi minnet ve özlemle anıyoruz...

canakkale Zaferinin 108 yili kutlu olsun habermeydan

Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı kutlu olsun.

Bugün Cumhuriyet tarihinin en önemli savaşlarından ve zaferlerinden Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı. Çanakkale’de 18 Mart 1915’te elde edilen deniz zaferi, Türkiye’nin geleceği için bir dönüm noktası oldu. Çanakkale’nin geçilemeyeceğini kanıtladı.

18 Mart 1915 tarihinde başlayan ve 8 ay boyunca süren savaşta Mehmetçik canla başla İngiliz, Fransız ve Anzak (Avustralya ve Yeni Zelanda) birlikleriyle mücadele etti. Düşman güçlerinin İstanbul Boğazı’ndan geçerek İstanbul’u ele geçirme planına karşı, Türk askerleri büyük bir fedakarlık ve cesaret göstererek savunma savaşı verdi. Türk askerleri, düşman güçlerinin ilerlemesini durdurarak zafer kazandı. Kazanılan zafer Türkiye’nin en büyük zaferlerinden biri olarak tarihe geçti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlara, “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir” verdiği emir de tarihe kazındı.Çanakkale Deniz Zaferi, 108. yıl dönümünde törenlerle kutlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü Töreni’ne ve Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni’ne katılacak. İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Exit mobile version