Bursa’da, ‘Kökünü Kurutma’ operasyonu Bakan Soylu’nun takibinde başlatıldı

Bursa'da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun takibinde ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ başlatıldı. 110 şüphelinin bulunduğu 70 adrese şafak vakti baskın yapıldı. 95 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı.

bakan soylu aciklama habermeydan

Bursa’da ‘Kökünü Kurutma’ adı verilen, 70 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen narkotik operasyonu başlatıldı.

Operasyonda, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Asayiş, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri yer alıyor. Toplam 1700 personelin dahil olduğu operasyonda 1 helikopter ve 3 İHA kullanılarak havadan da destek veriliyor. 9 narkotik köpeği de aramalarda çalışıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Yönetim Merkezi’nde ekipleri operasyona uğurlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonu bizzat kontrol etti.

95 şüpheli yakalandı

Bakan Soylu, operasyona dair güncel gelişmeleri paylaşmak için basına şu açıklamalarda bulundu:

“110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 95’i yakalandı. Bu Bursa’ya son 1.5 ayda ikinci gelişimiz. Ve ikinci kökünü kurutma operasyonu. Bin defa gelmemiz gerekiyorsa bin defa geleceğiz. Avrupa’da uyuşturucu serbest, kullanılması da serbest. Ama milletimiz olarak biz buna müsaade etmeyiz. Hedefimiz sınırlarımızın içine hiçbir uyuşturucu maddenin girmemesini sağlamaktır. Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Ortalama haftada 5 bin uyuşturucu satıcısını gözaltına alıyoruz. Daha dün Diyarbakır’da 1900 kilonun üzerinde esrar ele geçirildi. Ve bu mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.”

 

Exit mobile version