Bursa’da eğitim uçağı düştü! 2 kişi hayatını kaybetti

Bursa’da doğal gaz çevrim santralinin bulunduğu araziye, tek motorlu eğitim uçağı düştü. Kazada uçaktaki Hakan Köksal (54) ile Burcu Sağlam (22) yaşamını yitirdi. Düşen uçağın Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı Hakan Köksal’a ait olduğu belirlendi. Diğer taraftan Köksal’ın kazadan 22 saat önce sosyal medya hesabından, düşen uçağın içerisinden canlı yayın yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

bursa egitim ucagi kazasi habermeydan

Kaza, saat 15.40 sularında merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Santral Mahallesi’nde gerçekleşti. Sakarya Pamukova’dan kalkış yapan tek motorlu eğitim uçağı saat 15.40’ta, Türkiye’nin en büyük 3’üncü santrali olan Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin arazisine düştü.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri gönderildi.

VALİ CANBOLAT: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İtfaiye ekipleri uçaktaki yangında müdahale ederken, Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada 2 kişinin yaşamını kaybettiğini duyurdu.

Kazada yaşamını yitirenlerin Hakan Köksal (54) ile Burcu Sağlam (22) olduğu tespit edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kaza sonucu bir pilotun uçaktan fırlayarak, bir pilotun ise uçağın yanması sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Uçağın boş bir alana düşmesinin çok daha kötü senaryoların önüne geçtiğini belirten ve kazayla alakalı soruşturma başlatıldığını açıklayan Alinur Aktaş, “Hava şartları mı, teknik bir detay mı olduğu yapılacak çalışmalar sonucu aydınlatılacaktır” dedi.

TC-UHY kuyruk numaralı eğitim uçağının uçuş kayıtlarına göre saat 15.13’te Sakarya Pamukova’dan kalktığı , 1200 metre irtifada seyrettiği, 72 kilometre yol kat etti, 19 dakika havada kaldıktan sonra saat 15.32’te uçakla irtibatın kesildiği bildirildi.

KAZADAN 22 SAAT ÖNCE UÇAKTAN CANLI YAYIN AÇMIŞ

Bursa’da Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin arazisindeki ormanlık alana düşen tek motorlu uçağın, Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı Hakan Köksal’a ait olduğu tespit edildi.

Köksal’ın kazadan 22 saat önce sosyal medya hesabından, düşen uçağın içerisinden canlı yayın yaptığı görüntüler mevcut.

 

Exit mobile version