Burhanettin Duran’dan Mescid-i Aksa Baskınına Sert Tepki.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrailli bir bakanın aşırılık yanlısı grupla birlikte Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Duran, söz konusu girişimin kabul edilemez olduğunu belirterek sert ifadelerle kınadı.
Paylaşımında Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini hedef alan her türlü provokasyonun karşısında olduklarını ifade eden Duran, bu tür eylemlerin yalnızca dini değerlere değil, bölgedeki barış ve istikrara da zarar verdiğini dile getirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsünü zedelemeye yönelik tek taraflı adımlar attığını belirten Duran, bu girişimlerin bölgedeki gerilimi tırmandırdığını ve kalıcı barış ihtimalini olumsuz etkilediğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın tarihi statüsünün korunmasına yönelik hassasiyetini hatırlatan Duran, bu sorumluluğun yalnızca bölge ülkelerine değil, uluslararası topluma da ait olduğunun altını çizdi.
Açıklamasının sonunda Türkiye’nin Filistin halkının meşru haklarını ve Kudüs’ün uluslararası hukuk çerçevesindeki statüsünü savunmayı sürdüreceğini belirten Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde bu konudaki kararlı duruşun devam edeceğini ifade etti.
