Burhanettin Duran: Türkiye, küresel diplomaside aktif rolünü sürdürüyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği yoğun diplomasi trafiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Duran, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen temaslarda, ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Mark Carney ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile yapılan görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra savunma sanayii, ticaret, enerji, güvenlik ve bölgesel gelişmelerin kapsamlı şekilde ele alındığını belirtti.
Erdoğan’dan barış diplomasisi mesajı
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmelerde Türkiye’nin bölgesel barış ve istikrar için yürüttüğü diplomatik girişimlere dikkat çektiği ifade edildi. Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın diplomasi yoluyla sona erdirilmesi ve İran ile ABD arasındaki sürecin diyalog temelinde ilerlemesi gerektiğine yönelik Türkiye’nin yaklaşımının liderlerle paylaşıldığı aktarıldı.
Görüşmelerde ayrıca savunma sanayiinde iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mesajların da öne çıkan başlıklar arasında yer aldığı belirtildi.
Liderler Ankara’da bir araya geldi
NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla Ankara’da bulunan devlet ve hükûmet başkanları ile eşleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resepsiyon ve resmî akşam yemeğinde ağırlandı.
Programın, müttefik ülkeler arasındaki diyaloğun güçlenmesine ve liderler arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağladığı ifade edildi.
“Türkiye diplomasinin merkezinde olmaya devam edecek”
Burhanettin Duran, paylaşımında Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası diplomaside etkin rol üstlenmeye devam edeceğini belirterek, müttefiklerle iş birliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel-küresel barışın desteklenmesi yönündeki kararlılığın süreceğini vurguladı.
