Buca Belediyesi’ne operasyon…
İzmir’de Buca Belediyesi’ne yönelik rüşvet iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada, haklarında gözaltı kararı bulunan 28 şüpheliden 25’i yakalandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan incelemelerde, belediyede bazı imar ve plan işlemlerinin rüşvet karşılığında mevzuata aykırı şekilde ruhsatlandırıldığı ve bu yolla menfaat temin edildiği tespit edildi.
Soruşturma kapsamında, aralarında Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü’nün de bulunduğu 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Emniyet ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerden 25’i gözaltına alındı.
Diğer şüphelilerden birinin yurt dışında olduğu, iki kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
BUCA BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Operasyona ilişkin Buca Belediyesi’nden de yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, soruşturma kapsamında bazı belediye çalışanları hakkında gözaltı işlemi uygulandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Kurumumuz, hukukun üstünlüğüne olan inancı doğrultusunda, adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi amacıyla emniyet ve yargı birimleriyle tam şeffaflık ve iş birliği içinde hareket etmektedir. Yargı mercilerinin yetkisinde bulunan soruşturma süreci tarafımızca hassasiyetle ve yakından takip edilmektedir.”














