Bireysel Genç Girişimci Spor Ödülleri

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törenle Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu.

bigg spor odulleri habermeydan

Teknoloji ve sporu bir araya getiren Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) törenle sahiplerini buldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen törende, akademisyenler, spor dünyasının önemli isimleri, girişimciler ve spor markalarının üst düzey temsilcileri bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında BİGG Spor Ödülleri Yarışması, sporla ilişkili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, teknolojik girişimciliğin desteklenmesi, spor teknolojileri alanında farkındalığın artırılmasını amaçlıyor.

TÜBİTAK destekli yarışmaya, “Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları”, “Sporda yapay zeka uygulamaları”, “Sporda giyilebilir teknolojiler”, “Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri”, “Sporda antrenman, rehabilitasyon ve sağlık teknolojileri”, “İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi” ile “Sporda yapay uzuv/protez teknolojileri” kategorilerinde toplam 84 teknolojik girişim başvurdu. Teknoloji ile sporun buluştuğu gecede, ilk 5’e girenler toplamda 1 milyon lira ödülü ile BİGG Spor kupasının sahibi oldu. 6-10’uncu sırada yer alan yarışmacılara mansiyon ödülü, 11-20’inci sıralarda yer alan yarışmacılara da teşekkür belgesi verildi.

En güçlü sermayenin insan kaynağı olduğunu dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye olarak gençlerimize gerçek manada güveniyoruz. İşte buradaki gibi fırsatları değerlendirebilen, zorluklara karşı dirayet gösterebilen ve girişimci ruhlu gençlerimizi gördükçe bizim de güvenimiz tazeleniyor. Bu kapsamda, odağında gençlerin yer aldığı birçok farklı proje ve programı paydaşlarımızla aktif şekilde yürütmeyi sürdürüyoruz. Biliyorsunuz Deneyap Teknoloji Atölyelerini 81 ilimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı ile beraber kurduk. Burada ortaokul ve lise seviyesindeki evlatlarımıza tasarım, kodlama, siber güvenlik gibi birçok farklı alanda eğitimler sunuyoruz. Deneyap Türkiye projesinde ilk teknoloji yıldızlarını mezun etmeye de başladık. TÜBİTAK BiGG kapsamında, girişimcilerimizin ‘Spor Teknolojileri’ne yönelik yenilikçi fikirlerini ticarileştirmelerini destekleyeceğiz demiştik. İşte biz sözümüzü tuttuk ve bugün BİGG Spor Ödül Töreni için bir aradayız. Burada da ilk çağrımıza benzer şekilde giyilebilir teknolojilerden, yapay zekaya, sensör teknolojilerinden, sağlığa farklı başlıklardaki başvuruları kabul edeceğiz. İnşallah bu programı geleneksel hale getirerek, spor alanında katma değerli üretimde ivme kazanacağız. Diğer bir müjdemiz de Stajyer Araştırmacı Burs Programına, yani TÜBİTAK Star programına dair. Lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde bizzat çalışarak tecrübe kazandıkları TÜBİTAK Star programına, lise öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi de dahil ediyoruz. Hedefimiz bu dönemde yaklaşık 2 bin öğrenci ve öğretmenin araştırma projelerine dahil olması.  Türkiye Yüzyılı’nda ülkemize değer katacak girişimcilerimizle, gençlerimizle güçlü ve büyük Türkiye hedefine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu.

 

Exit mobile version