Bir Ali Dinler Vurgunu daha: 250 milyon Euro!

1'e 5 beklerken 250 milyon Euro’dan oldular!

ali dinler

Bir Ali Dinler Vurgunu daha: 250 milyon Euro! Binlerce mağdur var… Saadet zincirinde son vurgun, “coinspace” ve “firstcoin” isimli dijital paralarla gerçekleşti. 40 bin kişiden 250 milyon Euro toplandı. Dolandırıldığını anlayan çok sayıda mağdur adliyeye akın etti.

ali dinler

Saadet zinciri dolandırıcılığı uzmanı Ali Dinler son dolandırıcılık olayında, Bitcoin ile yıldızı parlayan dijital paralar üzerinden gerçekleşti. Yaklaşık 40 bin kişinin para yatırdığı sistemde “coinspace” ve “firstcoin” isimli dijital paralar üzerinden toplam 250 milyon Euro para toplandığı ileri sürüldü. İddialara göre aynı kişilere ait olan dijital paralar üzerinden toplanan paralar, Malta ve Slovenya’ya gönderildi. Dolandırıldığını anlayan çok sayıda mağdur, İstanbul adliyelerinde suç duyurusunda bulundu. Merkezi İstanbul ve Ankara’da bulunan “firstcoin” ve “coinspace” isimli iki dijital para yaklaşık iki yıl önce “cubdo” şirketi üzerinden piyasaya çıktı. İlk olarak Türkiye’nin birçok noktasında bulunan otellerde tanıtımlar yapıldı.

 

ALİ DİNLER VE SELÇUK ÖZKAN DOLANDIRICILIKTA MARKA OLDU

Bugüne kadar yaklaşık 4 saadet zinciri üzerinden binlerce kişiyi mağdur eden Ali Dinler, bu konu da cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Hiçbir şey olmamış gibi lüks hayatına devam eden isim, tecrübeli dolandırıcı kadrosuyla yeni bir tezgâha hazırlanıyor.

 

BİRE 5 BEKLERKEN

Sistemin kurucusu olarak da iki isim ön plana çıktı. Sistemin kurucusu olarak da 2 isim ön plana çıktı. Ali Dinler ,Selçuk Özkan, yaptıkları tanıtımlardan sonra yaklaşık iki coin üzerinden 250 milyon Euro (1 milyar 220 milyon lira) para topladı. Yöntem saadet zinciri sistemi üzerinden yürüyordu. Katılımcısına 1’e 5 kazandıracağını vaat ederek tanıdıklarının da sisteme dahil olması istendi. Böylece farklı hesaplarda toplanan paralar, Malta ve Slovenya’ya gönderildi. Sistemden para kazanmayı bekleyen mudiler paralarını alamayınca dolandırıldıklarını anladı. Binlerce mağdur, İstanbul ve Ankara’de suç duyurusunda bulundu. Savcılık iddialarla ilgili hızla soruşturma başlattı.

 

Exit mobile version