Bayramda Amasra’nın nüfusu neredeyse 10 kat artacak

Bayram tatili öncesinde, Bartın'ın turistik ilçesi Amasra'da bulunan 6 bin 600 kişilik nüfusun tamamı, tüm konaklama tesislerindeki doluluk oranı 0'e ulaştı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "İlçemizi ziyaret edecek günübirlikçi yerli turistlerimiz ile nüfusumuzun 50 bine ulaşmasını bekliyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

amasra habermeydan

Amasra’nın nüfusu bayramda neredeyse 10 kat artacak.

Bartın’ın Amasra ilçesi, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Amasra Kalesi ile birlikte, bakir koyları, tarihi mekanları, doğal güzellikleri ve özellikle balık ağırlıklı mutfak kültürü ile tatilcilerin dikkatini çekiyor. Ramazan Bayramı tatili öncesinde, 6 bin 600 kişilik nüfusa sahip ilçede tüm konaklama tesislerinin doluluk oranı %100’e ulaştı. Günlük tatilcilerin de katılımıyla birlikte, bayram tatilinde ilçe nüfusunun 50 bine ulaşması bekleniyor.

İlçedeki bütün konaklama tesislerinin dolduğunu belirten Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, yoğun bir talep ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Çakır, “Şu anda konaklama işletmelerimizde doluluk oranımız yüzde 100’e ulaşmış durumdadır. İlçemizi ziyaret edecek günübirlikçi yerli turistlerimiz ile nüfusumuzun 50 bine ulaşmasını bekliyoruz. Şu anda gelecek turistlerimizi ağırlayacak kapasiteye sahibiz. Bu bayramımızı da hemşerilerimizle ve misafirlerimizle hoşça geçirmeyi hedefliyoruz. Bayramdaki yoğunluk nedeniyle misafirlerimizin bir aksaklık yaşamaması için kaymakamlık, belediye, emniyet ve zabıta ekiplerimiz gerekli tedbirleri alarak, hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Diğer taraftan Bartın’ın 3 kilometrelik sahil şeridine sahip İnkumu tatil beldesi, büyük ilgi görüyor. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Amasra ilçemize gelen misafirlerimiz mutlaka mavi bayraklı İnkumu’na da uğruyor. Şu anda günlük 10-20 bin kişi bekliyoruz. Belediye olarak mavi bayraklı İnkumu’nda gerekli tedbirlerimizi aldık. Gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için bütün hazırlıklarımızı tamamladık” diye konuştu.

Exit mobile version