Başsavcılık’tan Okan Buruk iddiasına yalanlama

Medyaya yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Okan Buruk’un ifadeye çağrılacağı yönündeki iddialar sosyal medyada gündeme geldi. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Okan Buruk’un ifadeye çağrılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

okan buruk habermeydan

Başsavcılık’tan Okan Buruk iddiasına yalanlama...

Başsavcılık’tan Okan Buruk iddiasına yalanlama…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, Okan Buruk’un ifadeye çağrılacağına yönelik iddialar sosyal medyada gündem oldu.

İddiaların, gazeteci Sevilay Yılman’ın Show TV’de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamaların ardından yayılmaya başladığı belirtildi. Yılman, programda Okan Buruk’un da ifadeye çağrılacağını öne sürerek, bu yönde bir isim duyduğunu ifade etmişti.

Ancak Sözcü’de yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları söz konusu iddiaları yalanladı. Başsavcılık kaynakları, Okan Buruk’un ifadeye çağrılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

SORUŞTURMADA NE OLDU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında, 18 Aralık Perşembe sabahı İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından İstanbul genelinde bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Soruşturma kapsamında Aleyna Tilki, İrem Sak, Danla Bilic ve Mümmine Senna Yıldız gözaltına alındı. Dört isim, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan oyuncu Melisa Döngel’in ise pazar günü test verdikten sonra ifadesini vererek serbest bırakıldığı öğrenildi. Şarkıcı Yusuf Güney de sağlık kontrolünden geçirilip kan ve saç örneği verdikten sonra serbest bırakıldı.

ÜÇ KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Soruşturma kapsamında yurt dışında oldukları belirlenen Şeyma Subaşı, Şevval Şahin ve Mert Vidinli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SADETTİN SARAN İFADE VERDİ

Soruşturma çerçevesinde, Sadettin Saran hakkında “uyuşturucu madde temin etmek” ve “uyuşturucu madde kullanılmasına imkân sağlamak” suçlarından işlem yapıldı. Saran, adliyedeki ve Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ALTISI TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eser Küçükerol, İsmail Ahmet Akçay, Yiğit Macit, Mehmet Ali Gül, Mehmet Güçlü ve Cihan Şensözlü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gizem Türedi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca daha önce yürütülen işlemler kapsamında Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy, Ufuk Tetik, Ebru Gülan ve Mustafa Manaz’ın da soruşturma kapsamında tutuklanan isimler arasında yer aldığı hatırlatıldı.

Exit mobile version